Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına suçüstü

Şanlıurfa’da Suriye’den getirildiği tahmin edilen tarihi eserleri jandarmaya satmaya çalışan şahıslar suçüstü yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına suçüstü

Şanlıurfa’da Suriye’den getirildiği tahmin edilen tarihi eserleri jandarmaya satmaya çalışan şahıslar suçüstü yakalandı. Binlerce sikke, heykel, küpe, yüzük ve kolye gibi eserlerin ele geçirildiği operasyonda 2’si Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

    Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı ekipleri istihbari bilgi doğrultusunda tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Jandarma alıcı kılığında tarihi eser kaçakçılığı yaptığını öğrendiği bir şebeke ile anlaşarak tarihi eserleri almak için plan yaptı. 2’si Suriye uyruklu 4 kişilik şebeke ile Haliliye ilçesi Osmanbey köyü mevkiindeki bir petrol istasyonunda görüşme kararı aldı. M.Ç., A.Ç. ve Suriye uyruklu H.E. ile İ.A.O. isimli şahıslar buluşma yerine geldiğinde jandarma operasyonu başlattı. 4 şüpheliyi gözaltı yapan jandarma, tarihi eser kaçakçılarının yanında getirdikleri tarihi eserlere el koydu. Operasyonda hayvan derisine işli 15 ve 17i’nci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, gravürlü altın işlemeli 2 İncil, bir parşömen kağıdına yazılı İncil, bin 407 sikke, insan başı 2 heykel, 4 altın küpe, bir altın yüzük, 3 taş kolye, bir Meryem ve İsa figürlü kolye, 37 metal obje, 5 metal halka, bir Mühür (Asur Devleti'ne ait olduğu ve yüksek kıymette olduğu değerlendirilen), bir haç figürlü kolye, 22 bin 850 Amerikan Doları ve 2 bin 200 Türk Lirası ele geçirildi.
    
    Gözaltına alınan 4 kişi, adli mercilere sevk edildi. CİHAN

Yorumlar