Jandarmadan şehit ailelerine fidan kampanyası

Elbistan bölgesinde ikamet eden şehit aileleri, Elbistan Jandarma Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen fidan dikme kampanyasına katıldı. Çocukları adına dikilen fidanlara isim veren şehit yakınları, daha sonra karavanadan askerlerle...

Google Haberlere Abone ol
Jandarmadan şehit ailelerine fidan kampanyası

Elbistan bölgesinde ikamet eden şehit aileleri, Elbistan Jandarma Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen fidan dikme kampanyasına katıldı. Çocukları adına dikilen fidanlara isim veren şehit yakınları, daha sonra karavanadan askerlerle birlikte yemek yeme fırsatı buldu.

Elbistan Jandarma Garnizon Komutanlığı, şehit yakınları için anlamlı ve güzel bir program düzenledi. Türkiye’nin farklı bölgelerinde terörle mücadele sırasında şehit olan 26 şehit asker için dikilen ve belirli bir yaşa gelmiş fidanlar, şehit yakınlarına zimmetlendi. Şehit aileleri fidanlara çocuklarının isimlerini verip, bakımını yaptı. İsimlikler, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Merkez Komutanı Teğmen Mümtaz Çetin ve diğer görevlilerin de katıldığı bir törenle yerlerine çakıldı. İsim levhalarının çakılması sırasında şehit yakınları duygusal anlar yaşadı.

Organizasyonla ilgili olarak bilgi veren Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, “Devlet olarak, millet olarak onlara ne yapsak az. Çünklü onlar vatan uğruna en değerli varlıklarını, evlatlarını feda ettiler. Biz de Jandarma Komutanlığımızın bahçesinde şehit ailelerine, şehitlerini sürekli yaşatacakları kendi şehitleri için bir fidan kampanyası başlattık. Aileleri sırayla çağırıyoruz ve fidanlarını teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonra onların daimi ziyaretgahları buralar olur. Hepsine katıldıkları için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Programa katılan Elbistan Harp Malülü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İlyas Kebeli ise yaptığı değerlendirmede, “Bugün mutlu bir günümüz. Jandarma Komutanımıza bu anlamlı çalışmayı yaptığı için teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı. Fidanlara isim levhaları çakıldıktan sonra şehit aileleri ile askerler birlikte aynı karavanadan yemek yediler. Yemek duasını Şehit Er Cuma Potuk’un babası Şeyhamit Potuk yaparken, bazı şehit yakınları onlarca yıl sonra asker karavanasından yemek yemenin kendilerinde ayrı bir heyecan yaşattığını kaydetti.

Kırmızı karanfiller takdim edilen şehit aileleri daha sonra Jandarma Garnizon Komutanlığı’ndan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar