Jandarmadan engellilere 175 tekerlekli sandalye

Jandarma Genel Komutanlığı'nın katkıları ve Adıyaman Valiliğinin koordinesinde Adıyaman’daki ortopedik engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtımı törenle yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Jandarmadan engellilere 175 tekerlekli sandalye

Jandarma Genel Komutanlığı'nın katkıları ve Adıyaman Valiliğinin koordinesinde Adıyaman’daki ortopedik engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtımı törenle yapıldı.

Adıyaman Askeri Gazinoda düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, askeri personel, engelliler ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü nedeniyle ortopedik ve zihinsel engelli vatandaşlara 175 adet tekerlekli sandalye dağıtımı yapılacağını belirterek, ”Jandarma Genel Komutanlığının 175’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle 2014 yılında tüm yurtta çeşitli törenler düzenlenecektir. Önemli gün ve haftalarda ziyaretler gerçekleştirerek, güzel Adıyamanımızın ağaçlandırılması başta olmak üzere, çeşitli spor müsabakaları, uçurtma şenlikleri, temsili askerlik töreni, günü birlik doğa yürüyüşleri, askeri kışlaların gezdirilmesi, konserler ve birçok etkinlikler düzenlenecektir. Jandarmanın kuruluşunun 175. yıldönümü olan 14 Haziran 2014 tarihine kadar 175 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımız yaşama sımsıkı sarılarak, içindeki umudu hiç kaybetmeden hayata tutunma adına gösterdikleri azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil etmektedir” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da Jandarma Genel Komutanlığının 175. kuruluş yıldönümü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini belirterek, “Bu etkinliklerin içerisinde en önemli proje engelli vatandaşlarımıza yönelik tekerlekli sandalye dağıtımıdır. Bu proje ile engelli vatandaşlarımız daha özgür bir şekilde hiç kimseden yardım ve destek almadan kendi ayakları üzerinde durabilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sosyal devlet olmanın anlayışıyla ve son yıllarda yaptığı yasal düzenlemelerle engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atmıştır. Ülkemizin her tarafında ve sosyal hayatın her alanında yaşamı engellilere daha yaşanılır bir hale getirmek için çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Bugün yapılan bu etkinlikte tamamen bu amaca yöneliktir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını ve yaşam koşullarını daha da iyileştirmek için onlara tekerlekli sandalye dağıtacağız. Böyle anlamlı ve örnek bir organizasyona ev sahipleri yaptıkları için İl Jandarma Komutanı ve personelini tebrik ediyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur ve herkese örnek olur. Çünkü toplum olarak hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu düşünerek bütün toplumun engelli vatandaşlarımıza elini ve gönlünü uzatmaları gerekmektedir. Dağıtım yapacağımız tekerlekli sandalyelerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar