Jandarmadan 175. yılında 175 fotoğraf sergisi

Kuruluşu Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan ve 175. yılını kutlayan Jandarma Teşkilatı, fotoğraflarla görücüye çıktı. Her yılı bir kareye sığdıran fotoğraf sergisi ile vatandaşların karşısına çıkan jandarma, '175 yılda...

Google Haberlere Abone ol
Jandarmadan 175. yılında 175 fotoğraf sergisi

Kuruluşu Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan ve 175. yılını kutlayan Jandarma Teşkilatı, fotoğraflarla görücüye çıktı. Her yılı bir kareye sığdıran fotoğraf sergisi ile vatandaşların karşısına çıkan jandarma, '175 yılda 175 fotoğraf' sergisi ile kendi tanıtımını yaptı. Siyah beyaz fotoğrafların de yer aldığı sergi, aynı zamanda 175 yıl içinde teşkilatın kat ettiği yolu da gözler önüne serdi.

İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, Taksim'deki Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde tarihsel bir anlamı olan serginin açılışını yaptı. Özkara'nın açtığı sergi Cumhuriyetten daha yaşlı olan Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşundan bu yana geçirdiği dönemleri anlatıyor. Tarihsel gelişimi bütün ayrıntıları ile ortaya koyan sergi 175 yılda 175 fotoğraf ismiyle vatandaşların karşısına çıktı. Sergide her yıl bir fotoğraf ile hatırlanmış, günümüze doğru geldikçe jandarmanın kazandığı teknolojik imkanlar gözler önüne serilmiş.

Halkla ilişkiler, jandarma bandosu, jandarma havacılık, jandarma kriminal ve uluslararası ilişkileri içeren tarihi fotoğraflar vatandaşların beğenisine sunuldu. 14 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergiyi gezen vatandaşlar, duydukları memnuniyeti dile getirdi. En son, hayatını kaybeden madenciler için Soma'ya yaptığı yürüyüşle gündeme gelen Savaş Altay da sergiyi gezenler arasındaydı. Altay, sergideki fotoğraflardan çok etkilendiğini belirtti. Jandarmanın kat ettiği mesafenin sergi ile daha net olarak gözlemlenebildiğini belirten Altay, yürüyüşü sırasında jandarma ekiplerinin de kendisine verdiği desteğin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar