Jandarma ve gümrük ekiplerinden milyonluk cep telefonu operasyonu

Gümrük muhafaza ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği ortak operasyonda piyasa değeri 1 milyon 225 bin TL olan bin 710 adet son model kaçak cep telefonu ele geçirildi.Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Çankırı...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma ve gümrük ekiplerinden milyonluk cep telefonu operasyonu

Gümrük muhafaza ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği ortak operasyonda piyasa değeri 1 milyon 225 bin TL olan bin 710 adet son model kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Çankırı İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyon kapsamında, Çankırı il sınırları içinde Samsun –İstanbul istikametinde; şahıslar ve araçlar üzerinde üç gün süreli ortak denetimler gerçekleştirildi. Gümrük memurları ile jandarmanın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Timi, Asayiş Timi ve Dedektör Köpek Timi’nin katıldığı denetimler sırasında, ekipler bir TIR'ın dorsesinde üzeri naylon ve koli bandı ile sarılı 1 karton kutu ve 2 adet tekerlekli valizden şüphelendi.

Araç sürücüsünün eşyaların gümrüklü olduğunu ve parfüm bulunduğunu beyan etmesi üzerine yapılan incelemede, koli ve valizlerde parfüm yerine cep telefonu olduğu ortaya çıkarıldı. Ayrıca aracın gümrüklü bir araç olmadığı anlaşıldı.

IMEI NUMARALARI KAYIT DIŞI VE KOPYALANMIŞ

Cep telefonları üzerinde yapılan incelemede piyasada çok tutulan bir markanın son modelinden oldukları, IMEI numarası sorgulamalarında ise bazı cihazların kayıt dışı, bazılarının ise IMEI numaralarının kopyalanmış olduğu tespit edildi. Ele geçirilen cep telefonlarına el konularak, araç sahibi ve araç sürücü hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa muhalefet etmek suçundan Ilgaz Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde adli tahkikat başlatıldı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına vatandaşların ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza, Alo 156 Jandarma, Alo 155 Polis ve Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hatlarına şüpheli durumları bildirerek destek olabilecekleri belirtildi. CİHAN

Yorumlar