Jandarma ve Engelliler Derneği'nden yaşlı çifte yardım eli

Yozgat Engelliler Derneği ve İl Jandarma Komutanlığı, Akdağmadeni ilçesi Üçkaraağaç köyünde yaşayan bakıma muhtaç yaşlı çifte sahip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma ve Engelliler Derneği'nden yaşlı çifte yardım eli

Yozgat Engelliler Derneği ve İl Jandarma Komutanlığı, Akdağmadeni ilçesi Üçkaraağaç köyünde yaşayan bakıma muhtaç yaşlı çifte sahip çıktı.

Köyde kimsesi olmayan Hasan Aydoğan (86), kendi ihtiyacını zor karşılamasına rağmen engelli oğlu ve yatalak eşi Naime Arslan’a (82), bakıyor. Yaşlılık aylığından başka bir gelirleri olmayan yaşlı çifte zaman zaman komşuları ev temizliği ve diğer küçük ihtiyaçlarının karşılanmasına yardım ediyor. Yozgat Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, Yozgat Devlet Hastanesi'ne hasta ziyaretine gittiğinde, orada engelli bir gencin, kendisinden yaşlı anne ve babası için yardım talep ettiğini söyledi.

Taşarslan, "Üçkaraağaç köyünden engelli bir kardeşimiz bize başvurdu. 30 yaşındaki bu engelli kardeşimiz, yaşlı anne ve babasını hastaneye getirdiğini, zor şartlarda baktığını ve bizden yardımcı olmamızı istedi. Hastaneden aldığımız bilgiye göre, yaşlı annede 11 tane tümör ve kanser hastası olduğunu öğrendik, biz de tedavilerini yaptırdıktan sonra ilaçlarını tedarik ettik. Ailemiz, Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyde yaşadığı ve ilaçları ulaştırmak için Yozgat İl Jandarma Alay Komutanımız Albay Recep Yalçınkaya’dan yardım istedik. Sağolsun komutanımız ilçedeki karakola ve oradan da aileye bu ilaçların ulaşması için gerekli talimatları verdi. Bunun yanı sıra komutanımız da ailemize, gıda başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu. Aileye yardımları ulaştıran İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, ailemizle yakından ilgilenerek yalnız olmadıklarını onlara hissettirdi. Bu vesile ile komutanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Aydoğan ailesinin komşuları da Allah rızası için insanlık adına yardımcı olduklarını belirterek, "Ailemizin evi çok perişan, bizler köy sakinleri olarak ev temizliği ve diğer ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Biz bu işi Allah rızası için yaptık. Hasan amca ve Naime teyze yaşlı insanlar. Naime teyze yatalak olduğu için köy halkı olarak, komşularımız üzerimize düşen her türlü yardımları yapıyoruz. Sağolsun komutanlarımız da gerekli gıda ve tedavi ilaçlarını göndermişler, bu vesile ile yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar