Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175’inci yılı kutlandı

Ardahan’da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175’inci yılı İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz,...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175’inci yılı kutlandı

Ardahan’da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175’inci yılı İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksek Durak, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Kadir Taner Eser, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından tören dolayısıyla gelen kutlama mesajları okundu. Törende konuşan Vali Ahmet Deniz, Jandarma Teşkilatı'nın kurulduğu günden bugüne kadar halkın güvenini kazandığını belirterek, "Jandarma Teşkilatımızın 175’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatımız, vatanperverliğiyle, deneyimli, eğitimli ve modern teknolojik donanımlarıyla vatandaşlarımızın gönlünde taht kurmuştur. İlimizin coğrafi olarak yüzde 97’sinde, nüfus olarak yüzde 68’inde görev ifa eden, gece gündüz, kar kış demeden zor şartlarda görev yapan Jandarma Teşkilatımıza vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Jandarma Teşkilatımızın çok değerli personeline aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyorum." dedi.

İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten de "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, milletimizin güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenin sağlanması anlamında ulusumuzun bir kazancı olmuştur. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin güvenini almış olan bu kurumu sahiplenmek, var olan sevgi bağını korumak ve daha da güçlendirmek gayretindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Jandarma Teşkilatı, her zaman milletimizin yanında olmak için gece gündüz demeden çalışacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlamına ilişkin şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, eğitimli köpek gösterisi ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar