Jandarma Teşkilatı'nın 175 yılı kutlandı

Jandarmanın kuruluşunun 175’nci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Erzincan’da düzenlenen törenlerde, Jandarmanın faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken, açılan teçhizat sergisi ve köpeklerin gösterisi ilgi çekti. Erzincan Jandarma...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Teşkilatı'nın 175 yılı kutlandı

Jandarmanın kuruluşunun 175’nci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Erzincan’da düzenlenen törenlerde, Jandarmanın faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken, açılan teçhizat sergisi ve köpeklerin gösterisi ilgi çekti.

Erzincan Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene; Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkan Vekili Sami Mollaoğlu, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, 59’ncu Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu ve davetliler katıldı.

JANDARMA, MİLLETİN SEVGİ VE GÜVENİNE MAZHAR OLMUŞTUR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Albay Köroğlu konuşmasında; “175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bugün ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma; disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksel fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada, milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olmaya; insan merkezli, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile de her zaman halkının yanında yer almaya devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

Okullarda düzenlenen Jandarma konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere protokol mensupları tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından, Jandarma bünyesinde bulunan narkotik ve arama-kurtarma köpeklerinin gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Jandarma birliklerinin resmigeçit törenin ardından, hazırlanan Jandarma teçhizat, araç ve gereçleri sergisi protokol mensupları tarafından gezildi. Sergide, kullanılan silahlar ve diğer teçhizatlar hakkında bilgiler verildi.

CİHAN

Yorumlar