Jandarma Komutanlığının etkinliğinde 2 asker bayıldı

Kars'ta Jandarma Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte, günlerdir devam eden yağışlı ve soğuk havanın aksine sıcak ve güneşten 2 asker bayılarak yere yığıldı.Kars İl Jandarma Komutanlığında,...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Komutanlığının etkinliğinde 2 asker bayıldı

Kars'ta Jandarma Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte, günlerdir devam eden yağışlı ve soğuk havanın aksine sıcak ve güneşten 2 asker bayılarak yere yığıldı.

Kars İl Jandarma Komutanlığında, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Tuncay Koçoğlu ve il protokolünün yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Protokol konuşmaları esnasında güneşin etkisiyle ilk olarak filamacı asker ardında bir başka asker yere düşerek bayıldı. Filamacı asker yere düşerken diğer askerlerin filamayı düşürmemeleri dikkatlerden kaçmadı. Bayılana askerlere 112 görevlilerince olay yerinde müdahale edildi.

Törende konuşan Vali Özdemir, vatan, millet ve Cumhuriyete sadakatle bağlı, insan haklarına saygılı, Hukukun üstünlüğüne inanan, güvenilir, çalışkan, tevazu ve fedakârlığın yanı sıra feragat örneği gösteren Jandarma teşkilatının her türlü takdiri hak ettiğini söyledi.

YARBAY KOÇOĞLU; GÜVENLİK TALEPLERİNİ DİKKATE ALIYORUZ

İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Koçoğlu ise konuşmada, Jandarmanın, milletinin ve devletinin, gücü ve teminatı olmaya, insan merkezli birleştirici ve kucaklaştırıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almaya devam edeceğini vurguladı.

Yarbay Koçoğlu, "Teşkilatımız, toplumsal hayatta yaşanan değişikliklere de kayıtsız kalmamaktadır. Toplumsal hayatta yaşanan değişimleri yakinen takip etmekte, halkımızın güvenlik taleplerini dikkate alarak görev anlayışı ve hizmet felsefesini insan memnuniyeti üzerine inşa etmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından Jandarma teşkilatının kullandığı teçhizatların sergilendiği sergi gezildi. Tören verilen yemekle sona erdi. CİHAN

Yorumlar