Jandarma Komutanlığı'nda gaziler ağırlandı

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, gazi ve aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Komutanlığı'nda gaziler ağırlandı

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, gazi ve aileleriyle yemekte bir araya geldi. İlde ikamet eden 17 gazi ve ailesinin katıldığı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'ndaki yemeğe İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Jandarma'da görevli komutanlar, er ve erbaşlar ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul ve gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir. Gazi Atatürk’ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Bu kapsamında Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'nca, Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda, Osmaniye’de ikamet eden 17 gazi ve ailesiyle yemekte bir araya gelinmiş, sıkıntıları dinlenmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde yer almaktadır. Bu bilinçle, şundan emin olunuz ki sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Gazilerimiz ile ilgili olarak yürütülen faaliyetler devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar