Jandarma Genel Komutanlığı atama listesi açıklandı -TAM LİSTE

Jandarma Genel Komutanlığı Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara, İçişleri Bakanlığı tarafından eemkeliye sevk edildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi yayınlandı. Buna göre; Yeni kararname ile 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay generalliğe terfi etti. 59 İl Jandarma Komutanlığına yeni atama yapıldı. 2 general emekliliğe sevk edildi. 19 ilde komuta kademesi yeniden belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Genel Komutanlığı atama listesi açıklandı -TAM LİSTE

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Atama ve terfi yetkileri tamamen İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı'nda yeni atama ve terfi kararnamesi açıklandı. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanlığı Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara, İçişleri Bakanlığı tarafından eemkeliye sevk edildi. 

Rütbesi tümgeneralden korgeneralliğe yükseltilen Ali Çardakçı ile Tümgeneral Musa Çitil, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atandı. 

Mevcut Jandarma Genel Komutan Yardımcılarından Ali Lapanta ise komutanlık emrine alındı. 

Resmi gazetede yayınlanan kararnameye göre, Yeni kararname ile 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay generalliğe terfi etti. 59 İl Jandarma Komutanlığına yeni atama yapıldı. 2 general emekliliğe sevk edildi. 19 ilde komuta kademesi yeniden belirlendi.

Jandarma atama ve terfi kararnamesi tam listesi için tıklayınız

Yorumlar