Jandarma geçen yıl yaklaşık 4 bin kadına koruma kararı çıkardı

Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, geçen yıl jandarmanın ülke genelinde 4 bin 145 kadına koruma kararı çıkardığını bildirdi. Mercan, Manisa’da er ve erbaşların proje kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma geçen yıl yaklaşık 4 bin kadına koruma kararı çıkardı

Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, geçen yıl jandarmanın ülke genelinde 4 bin 145 kadına koruma kararı çıkardığını bildirdi. Mercan, Manisa’da er ve erbaşların proje kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitileceğini söyledi.

Manisa'da Jandarma Genel Komutanlığı'nın kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başlattığı proje hayata geçti. Anemon Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Albay Mercan, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanarak hayata geçirilen projenin bedelinin 2 bin 915 bin euro olduğunu bildirdi. Mercan, “Kadına yönelik şiddet, dünyanın her yerinde farklı görünümleriyle varlığını sürdürüyor. Bu şiddete, toplumun her aşamasında rastlanıyor. Kadınlara büyük zarar veren şiddetin önlenmesi, daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Şiddet asla hayatın bir parçası olamaz. Kadına yönelik şiddet, toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesiyle önlenebilir. Jandarma, kadına yönelik şiddetin karşısında. Her ne şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin kadına yönelik şiddet kabul edilemez ve sadece kadınların sorunu olarak görülemez.” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Daire Başkanı ve Proje Koordinatörü Albay Veli Turan ise projenin amacının, kadına yönelik şiddeti en aza indirmek olduğunu belirterek, askerlik görevindeki kişilerin eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 30 ilde bilinçlendirme çalışmalarının yürütüleceğini belirten Turan, jandarmanın idari personelinin kadına şiddete karşı eğitilmesinin yanısıra 10 bini er olmak üzere 12 bin kişinin de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitimden geçirileceğini kaydetti.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da kadına yönelik şiddete karşı bütün kurumların işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi. Savaş, kendini yalnız hisseden kadınların jandarma sayesinde rahatlayacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar