Jandarma, 98 delile rağmen failleri 3 yılda bulamadı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Akbayır beldesinde 2011 yılının mart ayında işkence gördükten sonra kafalarına kurşun sıkılarak infaz edilen Erhan Tekin ve arkadaşı Ahmet Ölç cinayetinin sır perdesi aradan geçen 3 yıla rağmen halen aralanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma, 98 delile rağmen failleri 3 yılda bulamadı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Akbayır beldesinde 2011 yılının mart ayında işkence gördükten sonra kafalarına kurşun sıkılarak infaz edilen Erhan Tekin ve arkadaşı Ahmet Ölç cinayetinin sır perdesi aradan geçen 3 yıla rağmen halen aralanmadı. Cinayetin ardından aileler katil veya katillerin bulunması için Adliye, Jandarma ve Ankara arasında mekik dokudu ancak olayla ilgili bugüne kadar hiçbir gelişme kaydedilmedi.
Oğlu Erhan ve arkadaşını öldürenlerin bulunması için 3 yıldır mücadele veren Ramazan Tekin (63), Amerikalı kadın turist Sarai Sierra cinayetinin kısa sürede çözüldüğünü hatırlatarak, “Benim çocuğumun dosya içerisinde 98 delil tespit edilmesine rağmen 3 yılda bir arpa boyu yol alınamadı.

İstanbul'da öldürülen Amerikalı kadın turistin Sarai Sierra cinayetinin kısa sürede çözüldüğünü anımsatan acılı baba, “Oğlumu öldürenler cezasını öbür dünyada çekecek, biz istiyoruz ki bu dünyada da çeksin ben çocuğuma ‘gözün aydın’ çekeyim. Her Cuma çocuğumun mezarına varıyorum, ‘katilleri bulamadım oğlum, bana buğuz etme oğlum’ diyorum.” dedi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Akbayır beldesinde 2011 yılında yaşanan cinayette evli ve 2 çocuk babası Erhan Tekin (32) ve arkadaşı 3 çocuk babası Ahmet Ölç (30), arazide terk edilmiş bir otomobilde ölü olarak bulundu. Cinayetin ardından inceleme başlatan jandarma ekipleri olay günü araç içerisinde ve çevresinde kan, kıl, parmak izi, giysi, plaka, sigara izmariti, kanlı sopa ve düğme gibi birçok delil topladı. Toplanan deliller incelenmek üzere Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. Ekipler başta maktullerin yakınları olmak üzere 65’i gözaltı, 85 kişinin ifadesine başvurdu. Ancak aradan geçen 3 yılda dava dosyasıyla ilgili bir ilerleme sağlanamadı.

Cinayetten sonra Tekin ve Ölç ailesi çocuklarının ölüm haberiyle yıkılırken, öldürülen Ahmet Ölç’ün babası Mustafa Ölç, oğlunun ölümünden 26 gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cinayet kurban giden Erhan’ın 2, Ahmet’in ise 3 çocuğu yetim kaldı.
Aradan geçen 3 yılda çifte cinayetin aydınlatılmamasına isyan eden baba Ramazan Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan yardım istedi.

Jandarmanın cinayet dosyasında 98 delil tespit etmesine rağmen davayla ilgili bir arpa boyu yol alınmadığını söyleyen Tekin, Amerikalı kadın turistin Sarai Sierra cinayetinin kısa südre çözüldüğünü hatırlatarak; “İstanbul’da geçen yıl Amerikalı bir bayan vefat etti. Olaydan 24 saat sonra katilleri bulundu. Benim çocuğumun dosya içerisinde 98 delil tespit edilmesine rağmen 3 yılda bir arpa boyu yol alınamadı. Yalvarıyorum Cumhurbaşkanım, Başbakanım, Adalet Bakanım bunların katilini çıkartın. Benim psikolojim bozuldu, ben Türk vatandaşı değil miyim? Ne yapayım ben? öldürülen yavrumun çocuklarını her gün gördüğümde psikolojim bozuluyor. Bize de yazık, nereye gitsem kapılar kapanıyor benim gidecek başka bir yerim yok, önce Allah'a sonra sizlere güveniyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“2 TORUNUM YETİM KALDI”

Davanın aydınlatılması için Ankara’ya Başbakan'la görüşmek için gittiğini ancak bu girişiminde başarısız olduğunu anlatan Tekin, Başbakan yerine AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal’la konuşarak olayın aydınlatılması için söz aldığını ancak ondan da bir sonuç çıkmadığını ifade etti. 2 torunun öksüz kaldığını dile getiren Tekin şöyle konuştu: “Oğlumun arkadaşının ailesinde 3 tane çocuk babasız kaldı, vefat eden çocuğun babası olaydan sonra öldü. Ne yapalım biz Sayın Başbakanım, Sayın Adalet Bakanım, ben ne yapayım Sayın Cumhurbaşkanım. Bizi yönlendirin de bizde ona göre oturup kalkalım. Ben bu devlete 32 yıl hizmet verdim, Türk vatandaşı olarak size yalvarıyorum bu işi aydınlatın. 3 kez ben Başbakanlık'a vardım. size ulaşamadım, BİMER’ e yazı yazıyorum bundan rahatsız olan insanlar var. Sayın yetkililer ben bir vatandaş olarak ne yapmam gerekiyor. Benim çocuğumun katillerinin bulunup adaletin huzurunda hesap vermesini bekliyorum. Bir baba olarak, sizde bir babasınız elinizi vicdanınızın üzerine koyun, bizim ailecek psikolojimiz bozuldu, diğer ailenin babası olaydan 26 gün sonra kalp krizinden vefat etti. Ben bir kere kalp krizi geçirdim, Allah rızası için yalvarıyorum size bunun bir an önce çözülüp adaletin huzurunda hesap vermesini bekliyorum.”

“BEN BU İŞİN ÖLÜNCEYE KADAR TAKİPÇİSİYİM”

Cinayetin aydınlatılması için ölene kadar davanın takipçisi olacağını belirten Tekin, davanın seyrinin bu şekilde devam etmesi durumunda adaletin yerini bulmayacağını kaydetti. Tekin; “Bu şekilde devam ederse adaletin yerini bulacağını tahmin etmiyorum. Az öncede dediğim gibi, BİMER’e yazı yazıyorum adam rahatsız oluyor, gazetelere demeç veriyorum birileri rahatsız oluyor, benim ne yapmam lazım? Yani şimdi bizde mi silah alalım dağa çıkalım, biz ne yapalım suçlu cezasını çeksin biz sadece bunu istiyoruz, biz birilerine iftira atmıyoruz, birilerini suçlamıyoruz, devletin bankasını soymuyoruz, devleti protesto etmiyoruz. Ben sadece çocuğumun katillerinin çıkıp adaletin huzurunda hesap vermesini istiyorum.” diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar