Jandarma, 175’inci kuruluş yıldönümünü kutladı

Muş İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci kuruluş yıl dönümümü dolayısıyla tören düzenlendi. Muş Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci Yıldönümü dolayısıyla...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma, 175’inci kuruluş yıldönümünü kutladı

Muş İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci kuruluş yıl dönümümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Muş Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci Yıldönümü dolayısıyla tören düzenledi. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri ve askeri personel katıldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın mesajının okunması ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin eserlerini okumasından sonra törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu belirtti. Jandarma Genel Komutanlığı’nın milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu ifade eden Albay Arıkan, "Başarılarla dolu 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar oluş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir." dedi.

"DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ"

Arıkan’ın konuşmasının ardından Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşu münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye öğrencilere birer adet tablet bilgisayar hediye edildi. Ödül töreninden sonra narkotik, mayın arama ve iz sürme köpekleri birer gösteri sergiledi. Gösterilerde köpekler araç içerisine yerleştirilmiş uyuşturucu ile araziye gizlenmiş patlayıcıyı eğitmenleri eşliğinde kısa sürede buldu. Gösterilerden sonra ise İl Jandarma Komutanlığı askeri birliği ve teçhizat sergisinin gezilmesi ile tören, verilen yemek ikramıyla son buldu.

CİHAN

Yorumlar