İznik - Yenişehir Karayolu’nun temeli atıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte Bursa'nın İznik ilçesi Derbent Köyü mevkiinde gerçekleştirilen İznik - Yenişehir karayolu temel atma törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
İznik - Yenişehir Karayolu’nun temeli atıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte Bursa'nın İznik ilçesi Derbent Köyü mevkiinde gerçekleştirilen İznik - Yenişehir karayolu temel atma törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Arınç, yolun kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını ifade etti. Son 11 yılda hükümetin büyük gayretlerle ortaya koyduğu eserlerin hep birlikte görüldüğünü dile getiren Arınç, şöyle konuştu: "Siyasi istikrarın güçlü olması, sayın başbakanımızın yönetiminde güçlü bir hükümetin bulunması ve sizlerin desteği ile bunun 3 dönemdir devam etmesi ile gece gündüz çalışarak, bu güne kadar ihmal edilmiş, yapılmamış, düşünülmemiş bütün hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı iftihar ediyorum. Hükümetimize desteğini esirgemeyen, her seçimde oyunu daha da artırarak iktidar yapan milletimize teşekkür ediyorum. Siz bize dayandınız, güvendiniz, biz de size güveniyoruz, işimiz hizmet, gücümüz millet, Allah yolumuzu açık etsin."

Yolun adeta kılcal damarlar gibi insan vücuduna hayatiyet verdiğini ve aynı zamanda ekonominin can damarı olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: "Yol geçmediği hiçbir yerde bereket ve canlılık olmaz. Bunu idrak ettik. İlk yıllarda bölünmüş yol hedefi koyduk ve gerçekleştirdik. Bugün ilk günümüze göre 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Anadolu'yu birbirine bağladık. Eskiden tek şeritli yollarda, önünüzde hiçbir zaman geçemeyeceğiniz traktörlerle, kamyonlarla, 50 kilometreyi bile 1,5 saatte alırken, şimdi Anadolu'nun dört bir tarafı ikişer gidişli, ikişer gelişli bölünmüş yol haline geldi."

ELVAN: 30 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK, 2015'DE AÇILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, İznik-Yenişehir Karayolu'na 30 milyon TL yatırım gerçekleştireceklerini söyleyerek, şu bilgileri verdi: "25 kilometre uzunluğundaki yolun 10 kilometresi bölünmüş yol, 15'i yüksek standartlı yol şeklinde yapılacak. İznik'te şehir içinde trafiğin rahatlaması sağlanacak. Üretilen ihracat ürünlerinin nakli kolaylaşacak. Bu yolu inşallah 2015 yılı Nisan ayı içinde bitireceğiz. Bakanlığımızda Bursa'ya yaklaşık 3 milyar TL yatırım yapıldı. Sadece karayollarına 2,5 milyar TL harcama yaptık, son 11 yılda. Bu rakamı bizden önceki hükümetlerin yatırımları ile kıyaslarsak, belki Türkiye genelinde 40-50 ile yaptıkları yatırımlara eşdeğer bir yatırım. Bizden önceki iktidarların yaptığı yatırımın yüzde 50'sine bedel. Açılıştan açılışa, temel atmadan temel atmaya koşuyoruz, yetişemiyoruz, her tarafı şantiye haline getirmiş durumdayız. Bundan sonrada devam edeceğiz."

Bursa'da, 2003 yılına kadar 200 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu hatırlatan Elvan, şöyle devam etti: "Biz 11 yılda 244 kilometre daha ekledik ev 444 kilometreye çıkarttık. 2 bin 274 kilometre asfalt çalışması yaptık. 93 kilometrelik Balıkesir, Susurluk, Karababey, Mudanya, yollarının tamamı bölünmüş yapıldı. Bursa Doğancı baraj yolu, İnegöl - Yenişehir yolu, 21 İznik Mekece yolu olmak üre yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bir milyar 110 milyon TL ayırarak Turanköy kavşağını da bitiriyoruz. 2,5 kilometrelik kısmını da bu yılı içinde bitireceğiz. 433 kilometrelik Gebze otoyol çalışması devam ediyor. 18 ilimizi ve 25 milyon nüfusu ilgilendiren dünyanın en büyük projelerinden birisi. 19 kilometre uzunluğunda 37 viyadük, üç tünel ve 84 adet köprü inşa ediyoruz. Yeşil alanı korumak için 187 alt geçit ve 66 üst geçit yapıyoruz. Samanlı tünelinin büyük bir kısmını bitirdik, bugün ışığı göreceğiz."

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında yer alan ve dünyada 4. sırada yer alacak olan İzmit Körfez Geçiş çalışmaları da süratle tamamlandığını anlatan Elvan, İstanbul- İzmir arsındaki 8-10 saatlik ulaşım süresi 3-3,5 saate düşeceğini, 1 saatlik Körfez geçişinin de 6 dakikaya ineceğini kaydetti.

Bunların dışında Kanal İstanbul, 3. havalimanı gibi dev projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Elvan, "Bu projelerimizi engellemek isteyen içeride ve dışarıda kesimler var, bunlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek zorundayız. Biz bu ülkeyi seviyorsak, gelişmesini güçlenmesini istiyorsak, 30 Mart'ta bunun cevabını vereceksiniz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar