İzmit'te 7 katlı kapalı otopark inşaatı başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Bekirpaşa mevkiindeki Kadıköy Mahallesi’ne 58 bin 400 metrekare inşaat alanını kapsayan 7 katlı kapalı pazar yeri ve katlı otopark inşa ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmit'te 7 katlı kapalı otopark inşaatı başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Bekirpaşa mevkiindeki Kadıköy Mahallesi’ne 58 bin 400 metrekare inşaat alanını kapsayan 7 katlı kapalı pazar yeri ve katlı otopark inşa ediyor. Cumartesi ve perşembe pazarlarının taşınması planlanan dev tesiste yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi kentin refah seviyesinin artması için hayata geçirdiği ve diğer bölgelere model olacak projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda eski Cumartesi Pazarı’nın kaldırıldığı alanda kapalı pazar ve katlı otopark yapılıyor. Hem kentteki otopark sıkıntısını giderecek hem de kapalı alanda pazar alışverişi yapma imkanı sağlayacak önemli çalışmada inşaat başlıyor.

7 katlı olarak planlanan tesisin bodrum katında kamyon ve minibüsler için 140 taşıtlık otopark bulunacak. Tesiste 2, 3, 4 ve çatı katlarında ise binek araçlarına ait 920 araçlık otopark yer alacak. 388 pazar alanının bulunacağı tesiste balıkçılar için ise 8 adet yer ayrılacak. Ayrıca zemin katta bin 287 metrekare alanlık 3 iş yeri olacak. CİHAN

Yorumlar