İzmirliler Kitap Fuarı’na akın etti

İzmir'de dün kapılarını 19. kez açan TÜYAP Kitap Fuarı büyük ilgi görüyor. Fuarın ikinci gününde binlerce kişi kitap fuarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İzmirliler Kitap Fuarı’na akın etti

İzmir'de dün kapılarını 19. kez açan TÜYAP Kitap Fuarı büyük ilgi görüyor. Fuarın ikinci gününde binlerce kişi kitap fuarını ziyaret etti. 27 Nisan 2014 tarihine kadar devam edecek fuara, 405 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk programları olmak üzere yaklaşık 145 etkinlik yapılacak. Dokuz gün sürecek fuarda, 800 civarında şair ve yazar okuyucularıyla buluşacak.

Fuar, ilk gününde olduğu gibi ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Fuara, yüzlerce eserle katılan Zaman Kitap, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor, yeni ve sürpriz yayınlarıyla göz dolduruyor. Özellikle yeni çıkan güncel yayınlardan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra yaşananları anlatan İstihbarat Yalanları ve İftiralar, Yalanlar, İftiralar ve Çarpıtmalar, Sakıncalı Bürokratlar, Devletin Gizli Belgelerinde Said Nursi Günlüğü, kitapseverlerden büyük ilgi görüyor.

Zaman Kitap Editörü Yusuf Çağlar, fuarın ikinci gününde kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Zaman Kitap olarak burada bizi ziyarete gelen kitap sevdalısı İzmirlilerle buluştuk. Fuarın ilk günü ve ikinci günü hafta sonu da olması nedeniyle yoğun bir ilgi var.” dedi. Fuara 11 yayıneviyle katılan Kaynak Kültür Yayınları da en çok ziyaret edilen stantlar arasında. Milli ve manevi değerleri anlatan kitapların ön plana çıktığı stant, yeni ürün olan ting kalemiyle ilgi topluyor. Ayrıca, bu sene piyasaya sürülen yayınların dijital versiyonları da kitapseverlerin dikkatini çekiyor. Daha çok ders yardımcı kitaplarıyla öne çıkan Zambak Yayınları ise yeni ürünü olan Teknoloji Destekli Eğitim Seti'ni (TEDES) orta ve lise öğrencileriyle buluşturdu.

KÖRFEZ YAYINLARI

Körfez Yayınları da TÜYAP 19. İzmir Kitap Fuarı'nda okuyucularla buluştu. Fuara geniş ürün yelpazesiyle katılan Körfez, ziyaretçilerin karşısına zengin bir programla çıkıyor. Körfez Yayınları standında, öğrencilerin yaklaşan sınav dönemine ilişkin merak ettikleri konulara cevap verilirken, sınav sistemlerinde yapılan değişikliklere uygun olarak güncellenen yayınlar dikkat çekiyor. Körfez, veli ve öğrencilerin sorularını uzman danışmanlarıyla cevaplıyor. Körfez Yayınları, uzun yıllara dayanan yayıncılık tecrübesiyle eğitim camiasının içerisinde bulunuyor. Deneyimli eğitim ve yayın kadrosuyla 4. sınıftan başlayarak üniversite hazırlığından KPSS yayınlarına kadar sınavlara hazırlık ve okula yardımcı dökümanlarını öğrencilerin ve eğitimcilerin hizmetine sunuyor. Körfez Yayınları'nın dijital yayınlarına öğrenci ve öğretmenler büyük ilgi gösteriyor. Konuları öğrenmek için akıllı tahta sunumları, akıllı tahtada öğrenilen konulardan kolayca not tutmayı sağlayan akıllı defterler ve anlaşılamayan konuları tekrar dinlemek için de ders anlatım videolarıyla interaktif olarak hazırlanan içeriğe, fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösteriyor.



CİHAN

Yorumlar