İzmirliler Efendimiz (SAV)'i anmak için naat gecesine koştu

İnsanlığın son kılavuzu Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV), İzmir’de naatlar ilahiler ve kasidelerle anıldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmirliler Efendimiz (SAV)'i anmak için naat gecesine koştu

İnsanlığın son kılavuzu Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV), İzmir’de naatlar ilahiler ve kasidelerle anıldı. Binlerce kişinin katıldığı programda Peygamber sevgisini şiirler ve notaların diliyle anlatan 30 ülkeden 55 öğrenci, katılımcılara duygu dolu bir gece yaşattı.

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) ve Yeni Ümit Dergisi tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamber Efendimiz (SAV)'i anma gecesi düzenlendi. Karşıyaka ilçesi Yamanlar Spor Salonu’ndaki gecenin ana teması, "Bir kez daha herkes O'nu konuşuyor' oldu. Geceye katılan İzmirliler, Hz. Muhammed (SAV)'e olan özlemlerini az da olsa giderebilmek için biraraya geldi. Hınca hınç dolan salona giremeyen yüzlerce kişi, programı bahçeye yerleştirilen dev ekrandan takip etti.

Gece, Kur'ân–ı Kerîm okunmasıyla başladı. Çin, Mısır, Somali, Liberya, Sırbistan, Mozambik, Moğalistan, Bosna-Hersek ve Madagaskar'ın da aralarında bulunduğu 30 ülkedeki Türk okullarının 55 öğrencisi, okudukları naat–ı şerîflerle programı zihinlere kazıdı. Öğrenciler, Kur'ân'dan sonra ilahi, şiir, salavat ve dualarla insanların yüreğine bir kez daha O'nun sevgisini nakış gibi işledi. "Bismillah" ilahisiyle başlayan program, salavat–ı şerîfler ve Esmaül Hüsna’nın hep birlikte okunmasıyla devam etti. Tunus’taki Türk okulundan Hmdia Meriem ile Nouran Zayen’in birlikte seslendirdiği "İlham ile Dün Gece" ilahisinden sonra Tacikistan’dan Faruhi Mahmadsharif, "İnsanlığın Efendisi" isimli naatı okudu. Gecenin devamında da 55 öğrenci naatlar, şiirler ve ilahilerle Fahr–i Kâinat (SAV)'ı andı. Bosna-Hersek’ten gelen misafir öğrencilerden Edin Talovic’in, “Peygamber âşıklarından Peygamber âşıklarına selam getirdim.” sözü herkesi duygulandırdı. "Medine'nin Gülü" şiiri ise Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sesinden dinletildi.

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

Programdan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ekrem Yılmaz, "Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu. Efendimiz (SAV)'i bir kez daha güçlü bir şekilde hatırladık. Dünyanın dört bir köşesinden gelen Türk okulu öğrencileri, bizleri oldukça duygulandırdı. Bu çocukları eğitenlerden Allah razı olsun. Buna vesile olanlardan Allah razı olsun. Allah yolunda genç nesle sahip çıkmak, pırıl pırıl yavrular yetiştirmek ne kadar önemli. Allah tertip edenlerden, gelenlerden, organize edenlerden binlerce defa razı olsun. Bu kervan yürüyecek inşallah." dedi.

Mustafa Çabuk da duygularını şu şekilde özetledi: “Müthiş bir programdı gerçekten. Binlerce kişi vardı. Birçok insan salona giremedi ve dışarıdan programı takip etti. Salonda Türk okullarından gelen çocukların Türkçe seslendirdiği naatlar, şiirler, ilahiler harikaydı. Heyecan çok yüksekti. Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun.”

Geceye katılanlardan CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise programı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Türkiye’nin gerçeği bu. Nerede böyle bir etkinlik varsa biz orada olmak zorundayız. Çok güzel bir olgu. Burada, ‘Allah bir, Peygamber hak’ olgusu vardı. Ben o yüzden buradayım ve geceden çok güzel dersler çıkardım. Bu anlayış, Türkiye’nin gerçeği. Bizim özümüz bu.” şeklinde konuştu.

İZDİM Başkanı Ömer Mustafa Aytekin de âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)'i, âlemin dört bir yanından gelen çocuklarla birlikte konuşmasını istediklerini söyledi. Aytekin, ''Son zamanlarda nefret söylemleriyle ortaya çıkan huzursuzlukların bertaraf edilmesine katkıda bulunabilmesi için herkes bir kez daha O'nu okusun, O'nu konuşsun, O'nu söylesin, O'nu yaşasın istedik. Gönüllerinden geçen herkesin her an O'nunla oturup O'nunla kalkması, hayatına O'nun hal ve davranışlarını hayat kılması gerekir. Program gerçekten güzeldi ve katılan vatandaşlarımız geceden oldukça istifade etti.” dedi.

Kutlu Doğum Programı’na katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da şunları söyledi: “Çok güzel bir programdı, güzel bir organizasyon oldu. İleride daha güzelleri de olacaktır. Ben her yıl Türkçe Olimpiyatları’na da elimden geldiğince katılıyorum. O çocuklarımıza Türk gözüyle bakıyorum. Onların eğitimine emek veren herkese, dışarıdaki Türk okullarımıza teşekkür ediyorum. Çok önemli bir vazife yapıyorlar.” CİHAN

Yorumlar