İzmirliler 2014’e Teoman konseriyle girdi

İzmirliler, 2014'ü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Teoman konseriyle eğlenerek karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmirliler 2014’e Teoman konseriyle girdi

İzmirliler, 2014'ü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Teoman konseriyle eğlenerek karşıladı. 2013’ün son dakikalarında sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2013’ün en önemli olayının ‘gençlerin Gezi direnişi’ olduğunu kaydetti.

Vatandaşlar, yılbaşı için özel olarak süslenen Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren doldurmaya başladı. Saatler gece yarısına yaklaştıkça kutlamaların yapıldığı alan tamamen doldu. Kalabalık, Teoman'ın şarkılarına hep birlikte eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kısa bir konuşma yaparak, İzmirlilerin yeni yılını kutladı. Kocaoğlu, “2013 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz. 2013 yılının en önemli olayı gençlerin Gezi direnişidir. Tüm Gezi direnişçilerini canı yürekten kutluyorum. Gençlerin haklı taleplerine karşılık gençlere tazyikle, şiddetle karşılık veren Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimini buradan kınıyorum. 2014 yılında her şeyin gönlünüzce olduğu ve daha rahat, daha huzurlu, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, ötelemeden yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Adalet istiyoruz, adaleti herkese istiyoruz. Barış istiyoruz. Tüm dünya insanlığına, bölgemize, ülkemize ve İzmir’e barış istiyoruz. 2014 yılının, kimsenin burnunun kanamadığı bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.

Daha sonra yeni yıl için geri sayım yapıldı. Meydanda toplanan kalabalık, 10'dan geriye sayarak yeni yıla girdi. Yeni yılın ilk dakikasıyla birlikte 2014'e birbirlerine sarılarak giren vatandaşlar daha sonra havai fişek gösterisini izledi. Polis, kutlamaların yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. CİHAN

Yorumlar