İzmirli avukatlar: Yönetenler uysal, adil, sabırlı olmalı

İzmir Barosu’na üye bir grup avukat, Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde yaşanan tartışmayla ilgili basın açıklaması yaptı. İzmir Adliyesi önünde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına konuşan Av. Murat Ergün, “Yönetenler uysal, adil,...

Google Haberlere Abone ol
İzmirli avukatlar: Yönetenler uysal, adil, sabırlı olmalı

İzmir Barosu’na üye bir grup avukat, Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde yaşanan tartışmayla ilgili basın açıklaması yaptı. İzmir Adliyesi önünde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına konuşan Av. Murat Ergün, “Yönetenler uysal, adil, sabırlı ve kucaklayıcı olmak, oturduğu makama uygun davranışlar sergilemek zorundadır. Ancak Sayın Başbakan tarafından kullanılan üslup ve tavır, eleştiri hakkına, ifade özgürlüğüne, temel insan haklarının kullanılmasına karşı gösterilen tipik bir tahammülsüzlük örneğidir.” dedi.

    Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümünde yaşanan tartışmayla ilgili açıklama yapan Av. Murat Ergün, Başbakan tarafından konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na gösterilen tepkinin devlet teamülleriyle bağdaştırılamayacak derecede olağan dışı olduğunu söyledi. Ergün, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm yüksek protokolünün hazır bulunduğu bir ortamda Cumhurbaşkanı'nın huzurunda tüm bu sayılanlar yokmuş gibi davranmak, ardından konuşmacı olan kişiyi edepsizlikle suçlamak tüm saygın çevrelerce yadırganmış ve eleştirilmiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından dile getirilen konuların hatalı ve haksız olduğu düşünülüyorsa bu itiraz orada ve o şekilde dile getirilemez.” ifadelerini kullandı.

    Yönetenlerin uysal, adil, sabırlı ve kucaklayıcı olmak, oturduğu makama uygun davranışlar sergilemek zorunda olduğunun altını çizen Ergün, “Ancak Sayın Başbakan tarafından kullanılan üslup ve tavır, eleştiri hakkına, ifade özgürlüğüne, temel insan haklarının kullanılmasına karşı gösterilen tipik bir tahammülsüzlük örneğidir. TBB Başkanı sıfatıyla konuşma yapacak bir katılımcının yapacağı konuşmada hangi konulara değineceğini, fikir ve eleştirilerini nasıl ifade edeceğini ancak kendisi belirler. Kurumsal temsil yeteneğine sahip bir konuşmacının açıklamaları üzerine karşı tarafın sergilemesi gereken tutum dinlemek ve saygı duymak olmalıdır.” dedi.

    Ergün, İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak TBB Başkanı Feyzioğlu’na yönelik sergilenen tahammülsüz, hakaretamiz, saldırgan ve haksız tutumu kınadıklarını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar