İzmir'in yollarına 10 yılda 1 milyar liralık asfalt döküldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda yollara 6 milyon 617 bin 500 ton sıcak asfalt döktü, 16 milyon 100 bin metrekarelik sathi kaplama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'in yollarına 10 yılda 1 milyar liralık asfalt döküldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda yollara 6 milyon 617 bin 500 ton sıcak asfalt döktü, 16 milyon 100 bin metrekarelik sathi kaplama yaptı. Bu çalışmaların maliyeti, 1 milyar 1 milyon lirayı aştı. 2004 yılında çıkan yeni kanunla sınırları beş kat genişleyen, Büyükşehir Kanunu ile ilçe sayısı 30’a yükselen belediye, bir yandan genişleyen sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde bir yandan da metropol sınırları içindeki ilçeler ve merkezde asfaltlama çalışmalarını eşzamanlı yürütüyor.

Marttan sonra resmî olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek ilçeler için de çalışmalara erken başlandı. Dokuz yeni ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köye hizmet götürebilmek amacıyla 2014 yılını beklemeden harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Kiraz, Dikili, Karaburun, Kınık, Bergama, Beydağ, Tire, Ödemiş ve Çeşme'deki ova yollarını asfaltladı. Bunun yanında şehir genelindeki asfaltlama çalışmaları da aralıksız sürdürüldü. Ana arterler elden geçirilerek hem yeniden düzenlendi hem de asfaltlandı. Trafik yükü ağır ve yoğun kullanımı olan cadde ve bulvarlarda, ekonomik ömrü yüzde 40 daha fazla olan dayanıklı asfalt kullanıldı. Yüksek eğimi sebebiyle trafik ve sürüş güvenliğinin az olduğu ve sık sık kazaların meydana geldiği yollarda ise yeni bir asfalt tipi kullanılmaya başladı. CİHAN

Yorumlar