İzmir’in yeni fuar alanı temmuzda hizmete girecek

Gaziemir ilçesinde inşaatı devam İzmir Yeni Fuar Kompleksi’ni medya temsilcilerine gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ismini İzmirlilerin belirleyeceği kompleksin temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’in yeni fuar alanı temmuzda hizmete girecek

Gaziemir ilçesinde inşaatı devam İzmir Yeni Fuar Kompleksi’ni medya temsilcilerine gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ismini İzmirlilerin belirleyeceği kompleksin temmuz ayında tamamlanacağını söyledi. Kocaoğlu, yeni alanla birlikte İzmir’de fuarcılığı beş misli büyüteceklerini ifade etti.

Dünyada ilk kez bir belediye tarafından öz kaynaklarla hayata geçirilen ve 400 milyon liraya mal olacak yeni fuar alanının tanıtım gezisine ilgi büyük oldu. Medya temsilcileri, Başkan Kocaoğlu ile birlikte 240 bin metrekarelik alanda yedi blok halinde inşaatı devam eden İzmir Yeni Fuar Kompleksi’nin şantiyesini gezerek bilgi aldı. Şantiye sahasında konuşan Kocaoğlu, kompleksin havalimanına 10, şehir merkezine ise 15 dakika uzaklıkta olduğunu belirterek, hedeflerinin İzmir'i her gün fuar düzenleyen bir şehir haline getirmek olduğunu söyledi. Kocaoğlu, betonarme inşaatlarının büyük oranda bittiğini kaydederek, "İzmir fuarcılığını en az beş misli büyütmeyi hedefliyoruz. İzmir fuarcılığını daha üst düzeye çıkarıp dünyada tanınmış partner fuarcılık şirketleriyle birlikte çalışacağız. Bu kenti, her gün fuar yapılır hale getireceğiz. Kongre merkezini de hayata geçirdiğimizde, fuarla kongreyi iç içe gerçekleştirmeye çalışacağız." dedi. Fuar alanının ismini İzmirlilerin belirleyeceğini söyleyen Kocaoğlu, "Şu anda 'Fuar İzmir' deniyor ama biz ismini İzmirli hemşehrilerimizle birlikte belirleyeceğiz. İsim babası, hemşehrilerimiz olacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından, temmuz ayından sonra ihtisas fuarlarını bu alanda yapacağız. Kültürpark’taki fuar hollerinin yeri için de hayata geçireceğimiz bir projemiz var. Orada ne yapacağımızı kamuoyuyla paylaşacağız." şeklinde konuştu.

İzmir Yeni Fuar Kompleksi'ni hayata geçirmek için kamulaştırma dahil tefrişatıyla birlikte 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Dünyada hiçbir belediye, bu kadar büyüklükte bir yatırımı tek başına yapmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi fuar için borçlanmadan, kendi bütçesiyle bu yatırımı hayata geçiriyor. Bu da bizim kentin ekonomisi, yerelde kalkınma, fuarcılık ve kongre sektörünün gelişmesiyle ilgili hedefimizde, sadece ve sadece belediyenin gücü ve kaynaklarıyla ne noktaya geldiğimizin ve ileride ne noktaya gelebileceğimizin en büyük ispatı. Bu projenin önce kentimize, bu bölgede üretim yapan sanayicilere, tarımcılara, Türkiye ve İzmir ekonomisine katkıda bulunmasını diliyorum.” dedi.

BAŞBAKAN'A KONGRE CEVABI

Başkan Kocaoğlu ayrıca gazetecilerin, "Başbakan, 'İzmir’in kongre merkezi yok.' demişti. Seçim öncesi buna yanıt mı veriyorsunuz?" sorusunu ise şöyle cevapladı: “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, çevre yatırımları ve kentin kalkınması için yapılan yatırımlar konusunda hiç destek almadan, her belediyeye verilen ve verilmesi gereken bütçeden, o da İzmirlilerin verdiği vergilerin karşılığını alarak yaptığımız çalışmalardan bahsediyoruz. Sayın Başbakan, İzmir’de bir eksik gördüyse kongre merkezi, raylı sistem, metro gibi İzmir'de başka eksiklikler gördüyse diğer illerde yaptığı gibi devlet bütçesinden destek vererek, kendisi yaparak veya bakanlıklara yaptırmaya muktedirdir. Biz de İzmir'e bir çivi çakan kim olursa Sayın Başbakan, sayın bakan, sayın hayırsever yapmıştır diye göğsümüzü gere gere paylaşırız. Eğer böyle bir eksiklik gördüyse teşekkür ederiz."

Toplam 337 bin metrekare alan üzerindeki yeni kompleks, fuarcılık sektörünü büyüten İzmir’i fuarlar ve kongreler şehri olma hedefine de bir adım daha yaklaştıracak. Fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfitiyatro şeklinde hazırlanacak meydan ise fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla ikinci etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde 40 bin metrekarelik bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. CİHAN

Yorumlar