İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Uzunkaya göreve başladı

İzmir İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, atandıktan 32 gün sonra görevini Celal Uzunkaya’ya devretti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Uzunkaya göreve başladı

İzmir İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, atandıktan 32 gün sonra görevini Celal Uzunkaya’ya devretti. Bu şehirden 25 yıl önce ayrıldığını belirten Uzunkaya, “İzmir’e çeyrek asır sonra İl Emniyet Müdürü olarak gelmekten mutluyum.” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan Ali Bilkay, görevini Kastamonu İl Emniyet Müdürü Sami Uslu'ya 10 Ocak 2014 tarihinde devretmişti. Uslu, yerine atanan Celal Uzunkaya'yı müdürlük girişinde karşıladı. Uzunkaya, tören mangasını selamlayarak makama çıktı. Uzunkaya ile burada bir süre görüşen Uslu, daha sonra basın mensuplarıyla da vedalaşarak emniyetten ayrıldı.
İzmir’e gelmekten mutlu olduğunu söyleyen Uzunkaya ise, “30 sene evvel başkomiser olarak görev yaptığım, istihbarat müdürü olarak ayrıldığım takriben 25 sene önce güzel İzmir’e, çeyrek asır sonra İl Emniyet Müdürü olarak gelmekten mutluyum.” diye konuştu.

Bugün ilk görev günü olduğunu belirten Celal Uzunkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’e, kentimize, kent halkına, vatandaşlarımıza bugüne kadar emniyetin vermiş olduğu güvenlik hizmetlerini, elden ele devredilen bir bayrak gibi yine mesai arkadaşlarımızla, emniyet teşkilatımızla gece gündüz büyük bir gayretle daha yükseklere, daha kaliteli seviyelere çıkarma konusunda yoğun bir mesaimiz olacak. Sizler de elbette bu süreci takip edeceksiniz. Güzel hizmetler yapma arzusundayız. İzmir benim aşina olduğum, yabancısı olmadığım bir kent. Ülkemizin her yeri çok güzel hizmetlere lâyık olduğu gibi ilimiz de buna lâyık bir kenttir. Arkadaşlarımızla elbirliğiyle yoğun bir mesaimiz olacak.” CİHAN

Yorumlar