İzmir'in tarihî Kadifekale'sinde yenileme çalışmaları devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihî Kadifekale ve yakın çevresindeki mirasın ortaya çıkarılması ve korunması için çalışmalarına devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'in tarihî Kadifekale'sinde yenileme çalışmaları devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihî Kadifekale ve yakın çevresindeki mirasın ortaya çıkarılması ve korunması için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda heyelan tehdidi altındaki bin 967 konut yıkıldı, boşalan alana binlerce ağaç dikiliyor. Büyük İskender’in yaptırdığı surlar onarılarak sağlamlaştırılıyor. Tarihî Roma tiyatrosunun üzerindeki yapılar temizleniyor. Tiyatronun hemen yanına kurulacak Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi için kurul izni alındı. Yeşildere ve Kosova, sağlıksız konutlardan kurtuluyor. Ballıkuyu’da şehir dönüşümü için düğmeye basıldı.

Kadifekale’den Agora Bayramyeri’ndeki Roma Yolu ve Kemeraltı’nı da kapsayan 270 hektarlık alanın turizm bölgesi olarak gelişmesini öngören Büyükşehir Belediyesi, özellikle Kadifekale heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçen yıl yıkımları tamamlanan 42 hektar büyüklüğündeki alanın devamı konumundaki Yeşildere’de son aşamaya gelen Kosova Mahallesi'nde yıkımlarını sürdüren ve Ballıkuyu'da şehir dönüşümü için düğmeye basan belediye, bir yandan da tarihin günyüzüne çıkması için projelerini birer birer hayata geçiriyor. Alanda eşzamanlı olarak ağaçlandırmalar sürerken diğer yandan Kadifekale’nin surlarını yenilemek için restorasyon ve antik Roma tiyatrosunun çıkarılması için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. CİHAN

Yorumlar