İzmir'in 100 yeni körüklü otobüsünden beşi geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 100 körüklü otobüsü daha ulaşım filosuna kazandırıyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'in 100 yeni körüklü otobüsünden beşi geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 100 körüklü otobüsü daha ulaşım filosuna kazandırıyor. Yeni otobüslerden ilk beşi geldi. Beyaz renk hakim olan otobüslere uzunluğu sebebiyle “Kuğu” ismini veren yetkililer, şubat veya mart ortalarında 30’ar, nisan ortasında da son 40 adetlik partinin İzmir’de olacağını belirtti. Yeni otobüslerle şu anda 5 olan filo yaşının, yaz aylarında daha da aşağı çekileceğini kaydettiler.

Engelli kullanımına uygun, alçak tabanlı yapıda ve duraklarda sağa yatabilme özelliğinde, klimalı ve çevreci olan otobüsler, özellikle İzmir için sipariş edildi. Türkiye’de ilk defa kullanılacak yeni model otobüsler, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren sefer yapmaya başlayacak. Toplam 22 milyon 500 bin euro maliyetle şehre kazandırılan otobüslerde engelli, yaşlı, bebekli ve hamileler için ayrılan kırmızı renkli ve sarı sembollerle işaretlenmiş koltuklar bulunuyor. Diğer bir özellikse şoförün dikkatinin dağılmaması için camlı sürücü kabini. 142 yolcu taşıma kapasiteli olan İzmir’in yeni körüklü otobüsleri, paslanmaz çelik şasi ve karasör iskeletli. Klimaları, İzmir’deki iklim gözönüne alınarak yüksek soğutma kapasitesinde yapıldı. Bütün kumanda sistemleri de son teknoloji elektronik ağırlıklı.

ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bugün yeni körüklü otobüslerimizden beş tanesini teslim aldık ama şubat ayı içinde teslim alacağımız toplam 30 otobüsten kalan 25’i de gemilerle yola çıktı. Yeni otobüslerimiz, diğerlerine nazaran oldukça sessiz. Otobüsün içinde motor sesi fazla yok. Biz Polonya’ya gittiğimiz zaman bazı özellikleri kendi isteğimize göre yaptırdık.” CİHAN

Yorumlar