İzmir’den Suriye’ye üç yardım TIR’ı yola çıktı

İzmir’de Konak İlçe Müftülüğü tarafından, "Suriye’de İnsanlık Ölmesin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan üç TIR dolusu gıda, giyim ve çocuk malzemesi törenle yola çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’den Suriye’ye üç yardım TIR’ı yola çıktı

İzmir’de Konak İlçe Müftülüğü tarafından, "Suriye’de İnsanlık Ölmesin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan üç TIR dolusu gıda, giyim ve çocuk malzemesi törenle yola çıktı. Müftülüğün ilçedeki camilerde duyurarak sürdürdüğü yardım kampanyasında, 120 bin TL değerinde 75 ton yardım toplandı. Yardımların bulunduğu üç TIR, İzmir’den dualarla uğurlandı. Gaziemir'de düzenlenen törene İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy, Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel ve yardımseverler katıldı.

İl Müftüsü Muslu, yaptığı konuşmada, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadisini hatırlatarak, yardımlaşmanın önemine değindi. İlçe Müftüsü Aksoy ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası’nı her yıl başka bir temayla kutladığını, kendilerinin de Suriye’ye yardım TIR’ı göndermeye karar verdiklerini söyledi. Kampanyada her biri 25 ton olan un, makarna, pirinç, bulgur, yağ gibi gıda, ayrıca giyim ve çocuk malzemelerin bulunduğu üç TIR’ı hazır hale getirdiklerini ifade ederek, “Maalesef insanlığın öldüğünü izliyoruz, görüyoruz. Müslüman ve mümin olarak, Türk vatandaşı olarak oradaki insanlığa, yavrulara yardım eli uzatmak istedik. Yardımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Kampanyaya destek veren İHH İzmir Temsilcisi Rasim Çağlar da, “Suriye’deki kardeşlerimizin sıkıntılarını kim zerre kadar giderirse Allah da onların sıkıntı ve dertlerini kat kat gidersin. Hepinizden Allah razı olsun. Suriye’deki kardeşlerimizin, bir an önce sıkıntılardan ve dertlerden kurtularak özgür ve mutlu olmasını arzuluyoruz.” şeklinde konuştu. Ardından yardım TIR’ları, İlçe Müftüsü Temel’in ettiği duayla Hatay Reyhanlı’ya doğru yola çıktı. CİHAN

Yorumlar