İzmir'den Soma'ya vefa ve yardım gecesi

İzmir, 301 kişinin şehit olduğu Soma maden faciasının acısına ortak oldu. Acıları bir nebze olsun azaltabilmek için İzmir İş Dünyasını Geliştirme Derneği (İZGE) ve Ege Van İşadamları Derneği (VİŞAD) işbirliğiyle "Soma'ya Vefa ve...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'den Soma'ya vefa ve yardım gecesi

İzmir, 301 kişinin şehit olduğu Soma maden faciasının acısına ortak oldu. Acıları bir nebze olsun azaltabilmek için İzmir İş Dünyasını Geliştirme Derneği (İZGE) ve Ege Van İşadamları Derneği (VİŞAD) işbirliğiyle "Soma'ya Vefa ve Yardım Gecesi" düzenlendi. Bornova ilçesi Âşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’daki geceye binlerce kişi katıldı. Sanatçılar Aslıhan Erkişi, Ertuğrul Erkişi, Reha Yeprem, Oktay Usta, Aykut Kuşkaya, Asım Yıldırım, Metin Haboğlu, Uğur Murathan, Ahmet Bozkuş, Saffet Yıldız, Süleyman Erkişi, Latif Öz ve Sırr-ı Pusula sahne aldı. Sunuculuğunu Asım Yıldırım’ın yaptığı programa, daha çok İzmirli sanatçılar katıldı. Sırr-ı Pusula’nın “Bismillah” şarkısıyla başlayan gecede Yeprem, “Zikir” adlı şiirini okudu. Yıldız, “Sefinem Gark Oldu” şarkısıyla büyük alkış alırken Baran ve Murathan, “Karadır Kaşları” isimli madenci şarkısıyla acılara ortak oldu. Ekranların sevilen aşçısı, Yeşil Elma programının sunucusu Oktay Aymelek de seyircilerden yoğun ilgi gördü.

Programın ana sponsoru ve evsahibi İZGE Başkanı Ümit Karakaş, yaptığı açıklamada, “Soma deyince hepimizin içi burkuyor. Hâlâ üzüntü içindeyiz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Biz de İZGE olarak böyle bir organizasyonda evsahipliği yaptığımız için çok mutluyuz.” dedi. VİŞAD Başkanı Doğan Bayram da faciada şehit olan 301 kişinin acısını bütün Türkiye’nin yaşadığını söyledi: “Savaşlarda bile bir günde bu kadar kayıp verilmez. Kaza olduktan iki saat sonra Soma’ya intikal ettik. Madenin kapısında 7 yaşında bir kız çocuğu vardı. Kurtarma ekibine, ‘Babam içeride, çıkarın.’ diye yalvarıyordu. İnşallah bir daha böyle acı yaşamayız.”

Ana sponsorlardan Hayal Parfümeri’nin sabini Ömer Çelik ise Soma’ya daha önce hiç gitmediğini belirterek, “Orada yaşayan bir akrabam da yok. Ateş düştüğü yeri yakar değil de ateş nereye düşse bizi yakar. Soma, Van, Diyarbakır, Afrika’nın dertleriyle dertlenmeyi öğrendik. Bize bu mukaddes dert ve çileyi öğreten kıymetli büyüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Hayal Parfümeri olarak bu tarz programları her zaman destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘YARDIMLARINIZ RAMAZANDA ARTARAK DEVAM ETSİN’

Oktay Usta da Soma’ya yardımların ramazan ayında artarak devam etmesi çağrısında bulundu. Türk halkının çok duyarlı olduğunu dile getiren Aymelek, “Samanyolu Yayın Gurubu olarak biz de geçtiğimiz günlerde Soma ziyaretini gerçekleştirdik. İlk günden itibaren kazanın yaşandığı bölgedeki arkadaşlarımız vasıtasıyla gelişmeleri izledik ancak acıyı yerinde paylaşmak için Soma’ya gittik. Elimizden geldiğince oradaki insanların acılarını paylaşmaya gayret gösterdik.” dedi.

‘KİMSE YOK MU KAZADAN 2 SAAT SONRA OLAY YERİNE GİTTİ’

Kimse Yok Mu Derneği İzmir Bölge Müdürü Mesut Arıkanlı ise Soma’da yaptıkları yardım ve kurtarma çalışmalarını anlattı. Bu tür afetlerde üç aşamalı bir çalışma stratejileri olduğunu kaydeden Arıkanlı, şöyle devam etti: “İlk olarak olay yerine intikal ederek arama kurtarma faaliyetlerine katıldık. O gece saat 02.00’de Asya Arama Kurtarma ekibimiz, madende arama kurtarma çalışmalarına katıldı. İkinci olarak yardım bekleyenlere lojistik destek sağladık. ‘İçeride kimse kalmadı’ denene kadar orada bekleyenlerin yiyecek içeceklerini karşıladık. Üçüncü safhada ise geride kalan 255 eş ve 432 yetimin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bazılarının evini tamir ettik, bazılarına kira yardımında bulunduk. Kimse Yok Mu gönüllüleri adına geride kalanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık.”

Programda, ana sponsorlara da plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar