İzmir'de Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yoluyla birleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki etap şeklinde hizmete açtığı Bornova ilçesi Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin, İstanbul Caddesi (Manisa yolu) bağlantısı için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi Manisa yoluyla birleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki etap şeklinde hizmete açtığı Bornova ilçesi Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin, İstanbul Caddesi (Manisa yolu) bağlantısı için harekete geçti. Bayraklı ilçesi Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova çevre yolu kavşağına kadar kesintisiz bir bulvar olarak şehiriçi ulaşımda önemli bir fonksiyona sahip olan yolun üçüncü kısmı için proje ve imar çalışmaları yapan belediye, 528 ile 467 sokakların kesişiminden başlayarak Malazgirt İlköğretim Okulu önüne kadar açılması planlan 680 metrelik yeni imar yolunu İstanbul Caddesi’ne bağlayacak.

Yeni açılacak yolun İstanbul Caddesi bağlantısı için Bornova Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Erzene Mahallesi’ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarının 17 metre geri çekilmesi işlemi devam ediyor. Belediye, Millî Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği, yıkılacak bahçe duvarının yerine iç kısımda yeni bir duvar örüyor. Bu çalışmalar sonucunda açılacak yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanacak. Böylece arabalar hem Bornova’nın merkezine hem de çevre yollarına, üniversite ve hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek. CİHAN

Yorumlar