İzmir’de yeni hedef 'erişilebilir turizm'

Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce faydalanması amaçlayan iki uluslararası örgütün yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de yeni hedef 'erişilebilir turizm'

Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce faydalanması amaçlayan iki uluslararası örgütün yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile görüşen ENAT Başkanı Laura, İzmir’i Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için destinasyon merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler tarafından başta engelliler olmak üzere herkesin özgürce seyahat etmes ve "erişilebilir turizm"e öncelik verilmesi amacıyla kurulan ENAT ve MENA (Ortadoğu, Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. ENAT Başkanı Anna Grazia, Genel Sekreter Ivor Ambrose, Erişebilirlik Uzmanı Katerina Papamichail, Ürdün Temsilcisi İbrahim Abu-Helil ve Ürdün Kraliyet Havayolları’ndan Alexandra Anderson’dan oluşan grubu, Başkan Vekili Aydoğan karşıladı. Genel Sekreter Ambrose, ekim ayında İzmir’de “Herkes İçin Sürdürülebilir–Erişilebilir Turizm Forum ve Fuarı” düzenleyeceklerini, altyapı çalışmaları için belediyeden destek almak istediklerini bildirdi. Merkezi Brüksel’de bulunan birliğin AB fonlarıyla kurulduğunu ve 30 ülkede 200’ü aşkın üyesi bulunduğunu belirten Ambrose, “Amacımız turizmi herkese, özellikle de engellilere erişilebilir hale getirmek. İzmir’de sağlık turizmi açısından büyük potansiyel var. İzmir’i Avrupa’ya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya bir köprü olarak kullanıp erişilebilir bir kent haline getirebiliriz.” dedi. ENAT Başkanı Laura da İzmir’de turizmin gelişimi için büyük aşamalar kaydedildiğini ifade ederek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için destinasyon merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ENAT ve MENA’ya üyelik işleminin kısa sürede tamamlanacağını bildiren Aydoğan ise "Engelsizmir" projesi kapsamında engellilerin yaşamanı kolaylaştıracak bir dizi uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti. Aydoğan, “Erişilebilir turizmde İzmir merkez olabilir. Coğrafi konumu, iklimi, limanı, havayolu ve demiryolu bağlantıları, hoşgörülü insanları ile İzmir öne çıkıyor. Kentin turizmde büyümesi için Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmaları sürdürüyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar