İzmir’de yaklaşık 1,5 milyon liralık kaçak ürün ele geçirildi

İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içinde düzenledikleri 47 operasyonnda 83 kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de yaklaşık 1,5 milyon liralık kaçak ürün ele geçirildi

İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içinde düzenledikleri 47 operasyonnda 83 kişiyi gözaltına aldı. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin,,1 milyon 455 bin lira olduğu öğrenildi.

Ekipler, piyasaya kaçak yolla sürülmek istenen tütün mamulleri, alkollü içecekler, akaryakıt, cep telefonu ve tarihî eserleri ele geçirmek üzere operasyonlarını düzenledi. Son bir ay içerisinde düzenlenen 47 operasyonda 83 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5 kişi mahkemece tutuklandı.

Tütün mamulleri ve alkollü içki kaçakçılığı operasyonunda 250 bin paket gümrük kaçağı sigara, 54 bin 523 litre kaçak akaryakıt, 412 adet cep telefonu ve 5 bin 750 adet yedek parçası, 11 adet tarihî eser ve 15 adet tarihî sikke ele geçirildi. Eserler, İzmir Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi.

Bu arada göçmen kaçakçılığı ile ilgili üç olayda 56 kaçak ve 8 organizatör yakalanırken üç organizatör tutuklandı. CİHAN

Yorumlar