İzmir’de topladılar Siirt’te dağıtacaklar

İzmir’de yaşayan 8 ev hanımı, kendi imkanlarıyla topladıkları giyim, kırtasiye ve ev malzemelerini Siirt'in köylerindeki yoksul ailelere dağıtacak.Toplanan yardımların öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını belirten...

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de topladılar Siirt’te dağıtacaklar

İzmir’de yaşayan 8 ev hanımı, kendi imkanlarıyla topladıkları giyim, kırtasiye ve ev malzemelerini Siirt'in köylerindeki yoksul ailelere dağıtacak.

Toplanan yardımların öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını belirten Mine Kapı, hiçbir menfaat gütmeden sadece Allah rızası için bu tür etkinlikleri tertiplediklerini söyledi. Ev hanımı olduğunu belirten Kapı, “8 kişiden oluşan bir grup ev hanımı olarak 2009 yılından bir araya gelerek Doğu ve Güneydoğu'da ve özellikle köylerde yaşayan muhtaç ailelere nasıl yardım yapabileceğimizi düşündük. Hepimiz de ev hanımı olmak üzere böyle bir organizasyon tertiplemeyi amaçladık. Bugün o amacımıza da ulaşmış bulunuyoruz. Sadece Allah rızası için, topladığımız giyim, kırtasiye ve ev temizlik maddesi ve ev eşyaları olmak üzere bir TIR dolusu yardım topladık. Bunları 2010 yılında Diyarbakır’a giderek okullara kırtasiye malzemesi olarak dağıttık. Bu yardımları, gönül köprüsü kurmak için yapıyoruz. Hiçbir beklentimiz olmaksızın okulları gezerek gereken yardımları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hayırsever bayanlar, Pervari ilçendeki okulların ihtiyaçlarını gidermek için bin öğrenci ve ailelerine temizlik malzemesi, mefruşat, perde, halı, iç ve dış cephe için ev boyası, kıyafet dağıtılacağını söyledi.

Bir TIR dolusu eşyayla birlikte Siirt’e gelen kadınlar, yardımların yarın dağıtılmaya başlayacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar