İzmir'de tonlarca hamsi dağıtılacak

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), 2 Şubat 2014 Pazar günü Balçova ilçesi İnciraltı Rekreasyon Alanı'nda, 5.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de tonlarca hamsi dağıtılacak

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), 2 Şubat 2014 Pazar günü Balçova ilçesi İnciraltı Rekreasyon Alanı'nda, 5. Geleneksel Hamsi Şöleni düzenleyecek. Karadeniz’den getirilecek 10 ton hamsinin kızartılacağı ve yaklaşık 50 bin kişinin katılması beklenen şölende, o bölgeye ait zenginlikler sunulacak.

Organizasyondan önce EKAF'ın Basmane semtindeki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, Genel Başkan Vekili Dursun Ali Özkan, Denetim Kurulu Üyesi ve Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral ve federasyonun yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı sırasında hamsi de ikram edildi.

Genel Başkan Özyar, yaptığı konuşmada Ege Bölgesi’nde kurulmuş 51 Karadeniz derneğinin üst örgütü olan EKAF’ın, Konak Belediyesi ile birlikte düzenleyeceği şölende 10 ton hamsi kızartılacağını belirtti. Özyar, “Karadeniz kültürünün tanıtılması ve birlikteliğimizin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen şölene, tüm İzmirliler davetlidir.” dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise Basmane’de tarihî bir binayı Karadeniz müzesine dönüştürmek istediğini söyledi. CİHAN

Yorumlar