İzmir'de tersane şehitleri için tören düzenlendi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Askeri Tersanesi'nde "Değirmendere" römorkörünün alabora olması sonucu şehit olan sekiz asker ve iki işçi için tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de tersane şehitleri için tören düzenlendi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Askeri Tersanesi'nde "Değirmendere" römorkörünün alabora olması sonucu şehit olan sekiz asker ve iki işçi için tören düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun da katıldığı törenin ardından askerler ve işçiler, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Dün saat 12.50 sıralarında, bakım için getirildiği tersanede, denizden indirildiği sırada alabora olarak yan yatan römorkörde, bir astsubay ve yedisi er olmak üzere sekiz askerle iki sivil işçi şehit oldu. Cenazeler, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin ardından Hatay Asker Hastanesi'ne, oradan da resmî tören için tersaneye götürüldü. Memleketlerinden İzmir'e gelen şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olmadı. Samsun'dan gelen Er Rıdvan Çöpçü'nün bir yakını, eniştesi olduğunu belirterek, kucağındaki yeğeninin babasız kaldığını söyleyip feryat etti.

Törene şehit yakınlarının yanısıra Başbakan Yardımcısı Atalay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve askerî erkân katıldı. Basın mensupları ise alınmadı. Törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının başında dua edildi. Daha sonra yakınları, tabutların başına giderek sarıldı. Törenden sonra şehitler, sirenlerle memleketlerine uğurlandı. Cenazelerin, Çiğli Ana Jet Üssü'nden kalkacak uçaklarla memleketlerine gönderileceği öğrenildi. Şehitlerden İkmal Başçavuş Veysel Gündoğdu'nun Gaziantep'e, deniz erleri Süleyman Mert Paşalı'nın Çanakkale'ye, Fehmi Kocaman'ın Uşak'a, Ali Can Bülbül'ün Isparta'ya, Serdar Baloğlu'nun Balıkesir'e, Rıdvan Çöpçü'nün Samsun'a, Semih Sözen'in Erzurum'a gönderileceği bildirildi. İzmirli Er Yavuz Arslan ve işçi Cafer Kırbaş ise bugün Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. İşçilerden Ercan Biçer de bugün Torbalı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Öte yandan ilk otopsi sonuçlarına göre şehitlerin büyük bölümünün boğulduğu belirlendi. CİHAN

Yorumlar