İzmir'de su faturalarında cep'ten ödeme dönemi

Görme engelli vatandaşlar için internet sitesini sesli hale getiren, mobil siteyle internet bağlantısı olan cep telefonlarından ilgili bilgilere ulaşmayı kolaylaştıran İZSU Genel Müdürlüğü, yeni bir hizmete daha imza attı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de su faturalarında cep'ten ödeme dönemi

Görme engelli vatandaşlar için internet sitesini sesli hale getiren, mobil siteyle internet bağlantısı olan cep telefonlarından ilgili bilgilere ulaşmayı kolaylaştıran İZSU Genel Müdürlüğü, yeni bir hizmete daha imza attı. İzmirlilere daha hızlı ve çağdaş hizmet sunmak amacıyla Iphone cep telefonları ile su faturası ödeme kolaylığı getirildi. AppStore üzerinden ücretsiz uygulamayı telefonlarına indirecek kullanıcılar, 3D güvenlik sistemi dahilinde su faturalarını ödeyebilecek, ödenmemiş faturalarının bilgisine ulaşabilecek, arıza bildirimi, şikayet ve önerilerini, fotoğraf ve harita koordinatı bilgisi ekleyerek ilgili birimlere kolaylıkla ulaştırabilecek.

Bu sistem sayesinde vatandaşlar, kendi bölgelerindeki planlı veya arıza kaynaklı su kesintilerini öğrenebilecek. Arıza bildirimlerinin takibini yapacak, ayrıca itiraz formunu kullanarak hatalı okuma, sayaç arızası, yüksek fatura gibi sebeplerle İZSU birimlerine gitmeden itirazda bulunabilecek. Ayrıca yeni su aboneliği, isim değişikliği, abone tip değişikliği, ilişik kesme, abonelik dondurma, abonelik dondurma işlemini erken kaldırma, çok sayaçtan tek sayaca geçiş işlemi, tek sayaçtan çok sayaca geçiş işlemi gibi konularda İZSU Genel Müdürlüğü’ne telefon açmadan bilgi sahibi olabilecek. İZSU'nun şube ve vezne adres ve telefonlarına da ulaşabilecek olan kullanıcılar, tek tuşla telefon araması yapabilecek, haritadan İZSU birimlerinin konumunu öğrenip yol tarifi alabilecek. Barajların doluluk oranı, su yüksekliği ve hacmi gibi bilgiler de görüntülenecek. İZSU yetkilileri, Android işletim sistemiyle çalışan telefonlar için de çalışmaların devam ettiğini, kısa bir süre sonra kullanıma sunulacağı bildirdi. CİHAN

Yorumlar