İzmir'de soyguncular kuyumcuyu vurup olay yerinden kaçtı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir kuyumcuyu soymak isteyen kimliği belirsiz iki kişi, işyeri sahibini tüfekle vurup olay yerinden kaçtı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de soyguncular kuyumcuyu vurup olay yerinden kaçtı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir kuyumcuyu soymak isteyen kimliği belirsiz iki kişi, işyeri sahibini tüfekle vurup olay yerinden kaçtı. Geçen hafta da Gaziemir ilçesindeki Gediz Elektrik veznesi, şapka ve güneş gözlüğüyle yüzünü gizleyerek giren bir kişi tarafından soyulmuştu.

Olay, Sarnıç Semti Büyük Menderes Caddesi Numara 18/B’deki kuyumcuda saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Pompalı tüfek, bere ve eldivenli iki kişi, Ahmet Sayıner ile kardeşi Aykut Sayıner'in bulunduğu kuyumcuyu soymak istedi. Soyguncu, içerideki altınların elindeki çantaya konulmasını istedi. Ancak, iki kardeş direndi. İşyeri sahibi iki kardeşin direnmesi üzerine kuyumcudan hiçbir şey alamayan iki saldırgan, kardeşlerden Aykut Sayıner'i pompalı tüfekle yaralayıp kaçtı. Şüphelilerden biri, 1054 Sokak'ta çanta ve beresini ardından da eldivenlerini yol kenarındaki evlerin bahçesine attı. Çevreye çok sayıda polis sevk edilirken şüpheliler ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Yaralı Aykut Sayıner, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen Sayıner kardeşlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri parmak izi tespiti için çalışma yaparken, kuyumcu dükkanı ve çevresindeki iş yerlerinin güvenlik kameraları da polis tarafından incelemeye alındı. Başka bir işyerinin kaydettiği güvenlik kamera görüntülerinde ise zanlıların kuyumcuya girişleri ve koşarak uzaklaşmaları görünüyor. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü de, Gaziemir ilçesinde silahlı bir kişi, şapka ve güneş gözlüğüyle yüzünü gizleyerek girdiği Gediz Elektrik veznesinden 35 bin lira çalınmıştı.
CİHAN

Yorumlar