İzmir'de sosyal yaşam kampüsü kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ilçesi Tınaztepe’de kuracağı sosyal yaşam kampüsü, toplumun farklı kesimlerine yönelik altyapısıyla örnek alınacak yeni bir model ortaya koyacak.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de sosyal yaşam kampüsü kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ilçesi Tınaztepe’de kuracağı sosyal yaşam kampüsü, toplumun farklı kesimlerine yönelik altyapısıyla örnek alınacak yeni bir model ortaya koyacak. İçinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi, yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun bulunduğu tesis, 64,8 milyon liraya mal olacak. Şu ana kadar toplam yedi binadan ikisinin kaba inşaatı bitirildi. Çocuk ve gençlik merkeziyle kabul binasının betonarme imalatları tamamlandı, kapalı spor salonunda 3. kat imalatı başladı.

Toplam 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan sosyal yaşam kampüsünde, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz yapılacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı, 350 kişilik bölümünü sağlıklı yaşlılar kullanacak. Çocuk ve gençlik merkezi ise sosyal imkanlara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin spor ve sanat faaliyetlerine katılımı sağlanırken eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek. CİHAN

Yorumlar