İzmir'de Radyo ve Demokrasi Müzesi açıldı

İzmir'de Konak Belediyesi tarafından, şehre dördüncü butik müze kazandırıldı. Radyo ve Demokrasi Müzesi, iki katlı binasında bulunan altı galeride, radyo ve demokrasi tarihini altı dönemde inceliyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Radyo ve Demokrasi Müzesi açıldı

İzmir'de Konak Belediyesi tarafından, şehre dördüncü butik müze kazandırıldı. Radyo ve Demokrasi Müzesi, iki katlı binasında bulunan altı galeride, radyo ve demokrasi tarihini altı dönemde inceliyor. Her galeride döneme ait bilgilerin yer aldığı panolar, cansız mankenlerle desteklenmiş görüntülü sunumlar ve 100 adet interaktif radyo bulunuyor. Müzeyi ziyaret edenler, Atatürk’ün 10. yıl ve Meclis konuşması, 1945-1964 yıllarını kapsayan dönemde Adnan Menderes’in Yassıada savunması, 1964-1980’li yılları kapsayan odada Deniz Gezmiş’in mahkeme savunması, Kenan Evren’in darbe konuşması, Beatles, Ernesto Che Guevara, Adolf Hitler, Süleymen Demirel, Bülent Ecevit, Semiha Yankı gibi döneme damgasını vuran kişilerin, olayların ve şarkıların yer aldığı radyoları açarak dinleyebilecek.

Radyo ve Demokrasi Müzesi'nin açılış sunumunu, televizyon programcısı Seda Akgül üstlendi. Show Radyo programcılarından Nihat Sırdar ve Güçlü Mete, Show Radyo Teknik Müdürü Murat Seymen, NTV Spor Radyo Mehmet Ayan, Türkiye'de özel radyoculuğun kurucularından Ender Uslu, Best FM’den Cem Aslan, seslerini ilk defa radyodan duyduğumuz spikerler Halit Kıvanç ve Orhan Ayhan, TRT İzmir Radyosu spikerleri ve prodüktörlerinden Murat Can Canbay, Funda Koray, Zafer Akçay, Arife Soydemir ve Hakan Urgancı, TRT Radyo Müdürü Oğuz Kaçtan, Ümit Tunçağ ve Ömer Köroğlu katıldı. CİHAN

Yorumlar