İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan 10 yaşındaki çocuk altını ıslattı

İzmir’deki Soma protestoları sırasında 10 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından gözaltına alınmak istenmesine CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel tepki gösterdi. CHP’li Yüksel, “Bunların 10 yaşındaki çocuğa bile tahammülleri...

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan 10 yaşındaki çocuk altını ıslattı

İzmir’deki Soma protestoları sırasında 10 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından gözaltına alınmak istenmesine CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel tepki gösterdi. CHP’li Yüksel, “Bunların 10 yaşındaki çocuğa bile tahammülleri yok. Bu korkunun sebebi nedir?” dedi.

İzmirliler, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından protesto eylemleri sürüyor. Dün gece Kıbrıs Şehitleri'nde 10 yaşlarındaki bir çocuğun gözaltına alınmaya çalışılmasına, çevredekiler tepki gösterdi. Bu sırada korkudan altını ıslatan çocuk, polisler tarafından bırakıldı.

Çocuğun gözaltına alınmak istenmesine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Geçtiğimiz günlerde sendikaların Konak’ta düzenlediği barışçıl yürüyüşe orantısız güç kullanan polisin, Gezi Parkı’ndaki tutum ve davranışı hafızalardan silinmedi. Ortaokula giden küçük bir kız çocuğunun saçından çekmesiyle akıllara kazınan İzmir polisinin, şimdi de 10 yaşındaki çocuğu gözaltına almak istemesi kelimelerle ifade edilemez. Bu neyin korkusu? 10 yaşındaki bir çocuk sizi neden bu kadar korkutuyor? Bu tahammülsüzlüğün sebebi nedir? İzmir Emniyet Müdürü bu konuya açıklık getirmek zorundadır.” diye konuştu.

CHP’li Yüksel, üzerlerinde polis olduğunu gösteren hiçbir işaretin bulunmadığı kişilerin vatandaşlara müdahale etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Biz bunları Gezi Parkı direnişinde gördük. İzmir sokaklarında ellerinde sopalarla gezdiler. Şimdi aynı senaryoyu yine görüyoruz. Vatandaşa müdahale edenler kimler? Bunu açıklayın.” şeklinde konuştu.

PROVOKATÖRLERİN OYUNUNA GELMEYİN

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Soma faciasına neden olan ihmaller zincirine tepki göstererek, eylemlere katılan vatandaşları provokatörlerin oyununa gelmemeleri konusunda uyardı. Yüksel, “Bu süreçte herkes dikkat etmeli. Ortalığı yakan, yıkanların oyununa kimse gelmesin. Bu konuda İzmirlileri dikkatli olmaya davet ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar