İzmir’de pazarcı esnafı yol kapatıp belediyeyi protesto etti

İzmir’in Buca ilçesi Şirinyer semtinde bulunan semt pazarındaki esnaf, otopark olarak kullandıkları alanı Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs aktarma istasyonuna çevirmesine isyan etti. Şirinyer Polis Karakolu’nun önündeki yolu uzun süre...

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de pazarcı esnafı yol kapatıp belediyeyi protesto etti

İzmir’in Buca ilçesi Şirinyer semtinde bulunan semt pazarındaki esnaf, otopark olarak kullandıkları alanı Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs aktarma istasyonuna çevirmesine isyan etti. Şirinyer Polis Karakolu’nun önündeki yolu uzun süre trafiğe kapatan pazarcılar, “Biz ve müşterilerimiz, araçlarımızı nereye koyacağız? Trafik polisleri durmadan ceza yazıyor.” dedi.

Şirinyer Semt Pazarı’ndaki esnaf, otoparklarının elinden alınmasına karşı eylem yaptı. Karakol önündeki yolu kapatan ve sık sık, “Belediye şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganı atan esnaflar adına konuşan Buca Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Uğur, “Büyükşehir Belediyemiz'in, Şirinyer pazarında bulunan otopark yerine, esnaf ve müşteri otoparkı olan yeri otobüs aktarma istasyonu yapması neticesinde pazarcı esnafımız ve tüm müşterilerimiz burada otoparksız kalmıştır. Binlerce insan bundan mağdurdur. Biz de sesimizi duyurmak için eylem yapıyoruz. Belediyemizin bu konuya alaka göstermesini bekliyoruz. Otoparkımızı geri istiyoruz, çünkü burada ne esnaflarımızın ne de buraya gelen vatandaşlarımızın park edeceği bir yer yok. Trafik polisleri de gelen araçlara ceza yazıyor. Son derece mağduruz.” dedi.

‘2 KİLO DOMATES ALIYOR, 80 LİRA CEZA YİYOR’

Otopark olarak kullandıkları alanı geri isteyen esnaflar, “Halk, arabasıyla geliyor. Burada otopark olmadığı için yanaşıp duramıyor, bundan dolayı işlerimiz aksıyor. İki kilo domates alıyor vatandaş, 80 lira ceza yiyor. Aziz Başkan'a sorarız, seçimden önce niye yapmadı bunu? Oy istemeye hepsi geliyor.” şeklinde konuştu. Pazarcılar, trafik polisleri tarafından arabalarına yazılan cezaları gösterdi. Otopark iptal edildiği için arabalarını sokak aralarına koymak zorunda kaldıklarını belirterek, “Allah korusun, burada bir yangın olsa park edilmiş arabalar nedeniyle itfaiye araçları sokaklara giremez. Bunun sorumlusu belediyeler olur.” dedi.

Belediye aleyhinde slogan atan esnaflar, uzun süre yolu trafiğe kapattı. Karakolda bulunan polislerin ikna çabaları sonucu yaklaşık 2 saat sonra dağıldılar. CİHAN

Yorumlar