İzmir'de MEB Kanun Tasarısı protesto edildi

İzmir'de eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kanun Tasarısı'nı yürüyüşle protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de MEB Kanun Tasarısı protesto edildi

İzmir'de eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kanun Tasarısı'nı yürüyüşle protesto etti. Sendika temsilcileri, hükümetin eğitimi kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmek istediğini iddia etti.

Konak ilçesi Basmane Meydanı'nda biraraya gelen Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş üyelerinden oluşan, Gazi Bulvarı boyunca yürüyerek eski Sümerbank önünde toplandı. “Hırsız var”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz?”, “Eğitime uzanan eller kırılsın”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Sendikalara CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve bazı siyasi partiler de destek verdi. Hükümetin, eğitimi kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmek istediğini söyleyen Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, "Dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle öğrenci başına devlet desteği adı altında kamu kaynaklarını özel okullara aktarılmakta, devlete ait arazi ve okul binaları özel sektöre devredilmek istenmektedir." dedi. Tasarının eğitimdeki sıkıntıları daha da derinleştireceğini savunan Çetin, AK Parti iktidarının eğitimi kendi çıkarları ve siyasi hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istediğini öne sürdü.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir de söz konusu tasarısının geri çekilmesi gerektiğini savundu: "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmemize, değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşımamıza rağmen hükümet yine bildiğini okudu. Dört yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin valilerin ve il Milli Eğitim müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatı'nın yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalarla AKP iktidarının kendi yandaşlarını öğretmen olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, bastırılmış, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

Basın açıklamalarının ardından bir süre halay çeken grup, daha sonra dağıldı. CİHAN

Yorumlar