İzmir'de Kordon ve Pasaport esnafına çöp uyarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp torbalarının doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.Daha önce ev ve işletmelerden...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Kordon ve Pasaport esnafına çöp uyarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp torbalarının doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Daha önce ev ve işletmelerden çıkan çöplerin kötü görüntü oluşturduğu ve çevre kirliğine sebep olduğu güzergâhta hayata geçirilen yeni uygulamanın daha verimli olması amacıyla bir bilgilendirme broşürü hazırlayan belediye, Kordon ve Pasaport’taki esnafa dağıttı. İşyeri sahipleri ve çalışanlarına, daha temiz bir çevre için çöplerin kurallara uyularak atılması gerektiği hakkında kısa bilgilendirme de yapan belediye ekipleri, yeni sistemin sağlıklı çalışması için konteynerlerin kullanımında daha özenli olunmasını, onlara sığmayan büyük torbaların, 23 Haziran 2014 Pazartesi'den gününden itibaren günde üç defa geçecek çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

"Daha Temiz İzmir İçin El Ele" başlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzasıyla hazırlanan broşürde, esnafın çöp torbalarını, Atatürk Caddesi’nden (1. Kordon) 13.00-14.00, 16.00-17.00 ve 24.00-02.00 saatleri arasında geçen çöp kamyonlarına vermesi gerektiği bilgisi yer alıyor. Çöplerin dükkanların önüne koyulmaması, kamyon geçtiği zaman çıkarılması gerektiği hatırlatılıyor. Ayrıca katı atıkların kolay parçalanmayan ve sızdırmaz torbalarda biriktirilmesi, ambalaj ve yemek atıklarınınsa ayrı torbalara koyulması uyarısı da var.

Çöp konteynerleri, kıyı tasarımı projesi kapsamında Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki bölgede yerin altına alındı. Görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflenen uygulama kapsamında özel üretilen 3 metreküp hacmindeki 38 adet konteyner, 17 noktaya yerleştirildi. Kıyı şeridinin estetiğini bozmayacak şekilde tasarlanan konteynerler, kapaklarının pedalla açılması sayesinde kötü kokunun dışarıya çıkmasını engellerken görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor. Kapakları, sokak hayvanlarının girmemesi için yukarı değil, öne doğru açılıyor. Çöpler kapağa yerleştirilen hazneye atılıyor, kapandığı zaman içeriye düşüyor. Biriken çöpler, yine özel üretilen vinçlerin kullanıldığı kamyonlarla toplanıyor. Görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için her ayrıntının düşünüldüğü yeni sistem, toplama işlemi sırasında sızıntı ve taşmaya da izin vermiyor. CİHAN

Yorumlar