İzmir'de kentkartlı dolmuşlar faaliyete geçti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve kentkartla binilebilen yeni dolmuşlara binerek vatandaşları dinledi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de kentkartlı dolmuşlar faaliyete geçti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve kentkartla binilebilen yeni dolmuşlara binerek vatandaşları dinledi. Buca ilçesinde çalışmaya başlayan ilk hattı kendi kentkartıyla kullanan Kocaoğlu, uygulamanın memnuniyetini ölçtü.

Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT vasıtasıyla çalışmalarına başladığı dolmuş uygulaması faaliyete geçti. Buca Şirinyer aktarma istasyonu ile İşçievleri arasında çalışan sekiz dolmuş, kentkart kullanımına uygun hale getirildi. Belediye personeli tarafından kullanılan hat üzerindeki dolmuşların seferine, Başkan Kocaoğlu da katıldı. Şirinyer’den binerek, son durağa kadar yolculuk etti. Vatandaşların projeden memnuniyet derecesini ölçen Kocaoğlu, İzmir ulaşımı hakkında da bilgi verdi.

Bu arada İzmir’de faaliyet gösteren binin üzerindeki dolmuşa kentkart cihazı takılması çalışmasında sona gelindi. Proje hayata geçtiğinde metro, vapur ve otobüslerde kullanılan kentkart, dolmuşlarda da geçerli olacak. Aktarma ve 90 dakika uygulaması da yapılacak. CİHAN

Yorumlar