İzmir'de Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin temeli atılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra şehrin en büyük yüzeysel içme suyu arıtması olan Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin temelini 19 Nisan 2014 Cumartesi günü atıyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin temeli atılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra şehrin en büyük yüzeysel içme suyu arıtması olan Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin temelini 19 Nisan 2014 Cumartesi günü atıyor. Bornova ilçesinin Kavaklıdere köyünde kurulacak tesis, yılda 1 milyon kişinin su ihtiyacını karşılayacak.

Gördes Barajı suyunu en kısa sürede şehre verebilmek için 2,5 yıl önce Manisa Nuriye’de 20 milyon liralık yatırımla Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı proje kapsamında Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni kuruyor. 47 milyon 330 bin liraya mal olacak tesisin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılacağı törenle atılacak. Toplam 150 bin metrekare alanda yer alan tesis, 1,5 yıl içinde tamamlanacak. Tahtalı Barajı’nın suyunu arıtan Görece’deki tesisten sonra İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtması olacak. Kavaklıdere'yi, yüzeysel içme suyu arıtımı yapan Sarıkız ve Balçova tesisleri izliyor.

DSİ tarafından yapılan Gördes Barajı’ndan 2011 Mayıs ayından itibaren su alarak İzmir'e verdiklerini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde, ortalama günlük 90 bin metreküp suyu arıtarak Karşıyaka ve Bornova’nın bir bölümüne veriyoruz. Kavaklıdere Arıtma Tesisi tamamlandığında ise Bornova ve Buca’nın tamamı Gördes Barajı’ndan su almış olacak.” dedi. İZSU, Gördes Barajı suyunun getirilmesi için Sarıkız ve Kavaklıdere arıtmalarına toplam 70 milyon 106 bin liralık yatırım yapmış olacak. Günde 360 bin metreküp suyu arıtacak tesisin tamamlanmasıyla 120 milyon metreküp su tutma kapasiteli Gördes Barajı’ndan İzmir’e, yılda 60 milyon metreküp su verilecek ve 1 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak. CİHAN

Yorumlar