İzmir'de Karakoç Deresi ıslah edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4,46 milyon liralık yatırımla Seferihisar ilçesindeki Karakoç Deresi’nde ıslah çalışmalarını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Karakoç Deresi ıslah edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4,46 milyon liralık yatırımla Seferihisar ilçesindeki Karakoç Deresi’nde ıslah çalışmalarını tamamladı. Sekiz ay süren çalışmalar kapsamında, bin 800 metre uzunluğundaki dere tabanı betonla kaplandı. Kenarlarına, 3 bin 600 metre uzunluğunda taş duvar inşa edildi. Duvarın üzerine ise güvenliği sağlamak için demir korkuluklar takıldı. Bazı bölümlerde dere tabanı genişletilerek, yağışlarda suyu rahat bir şekilde taşıması sağlandı. Islah kapsamında bir de yaya köprüsü yapıldı.

İZSU yetkilileri, 2004–2013 yılları arasında 160 kilometre uzunluğunda dere ıslahı için 81 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı: “Çevre yerleşimlerin çoğunda arıtmalarımız devreye girdi. Mahalle mahalle, köy köy yatırımlarımız devam ediyor. Dere ıslahlarımız da bu yatırımlar arasında önemli bir pay alıyor. İlçe, mahalle ve köylerde su taşkınlarına neden olan ve yeterli kaynak olmadığı için yapılamayan dereleri ıslah ederek, önemli bir çevre yatırımını daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Böylelikle kış aylarında taşan, yaz aylarında koku ve sinek üreterek çevreyi rahatsız eden derelerimiz temiz, güzel ve güvenli hale geliyor.” CİHAN

Yorumlar