İzmir’de hava ulaşımı sis engeline takıldı

İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nın da bulunduğu Gaziemir ve Menderes ilçeleri güne yoğun sisle uyandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de hava ulaşımı sis engeline takıldı

İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nın da bulunduğu Gaziemir ve Menderes ilçeleri güne yoğun sisle uyandı. Yoğun sis nedeniyle sabah saatlerinde uçak seferleri durdu. İlerleyen saatlerde sisin az da olsa etkisini yitirmesiyle seferler gecikmeli olarak yapılmaya başlandı.

İzmir’de etkili olan yoğun sis nedeniyle saat 06.00 ile 10.42 saatleri arasında arasında çeşitli havayollarına ait yurtiçi ve yurtdışı seferi yapan uçaklar İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş ve kalkış yapamadı. İniş yapmak isteyen uçaklar sis sorununun yaşanmadığı çevre illerdeki havalimanlarına yönlendirildi. İzmir’den kalkacak uçaklar da sis nedeniyle kalkamadı. Sisin ilerleyen saatlerde etkisinin azalmasıyla birlikte saat 10.42'den itibaren uçak seferleri gecikmeli olarak yapılmaya başlandı.

Ancak çok sayıda uçağın inmek için beklemesi, aynı zamanda kalkmayı bekleyen uçaklar nedeniyle yoğun bir hava trafiğinin oluştuğu, bu nedenle rötarların gün boyu devam edeceği belirtildi. Uçağının kalkış saatinin 11.30 olduğunu, ancak sis nedeniyle yaşanan sıkıntı nedeniyle kalkış saatinin 15.40’a alındığını belirten yolculardan Ömer Soylu, “Münih’e gideceğim, kalkış saati için 15.40 dendi, ancak o da tam olarak net değil. Sabah saat 09.00’dan bu yana havalimanında bekliyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.” dedi.

Eğitim için İtalya’ya gidecek olan Anıl Aydın da, “Sabah buraya geldik, yoğun bir sis vardı. Biletleri alırken görevliler sis nedeniyle uçakların iptal olacağını söylediler. Daha sonra bizi bağlı oldukları kurumların gişelerine yönlendirdiler. Bize kesin, net bir şey söylemiyorlar. Uçakların iptal olmadığını, gecikme olduğunu söylüyorlar. Ben 5 saattir bekliyorum, gözüken o ki daha çok bekleyeceğim. Sis olduğu için kimseye net bir şey söyleyemiyorlar. Uçaklar inemediği için yolcu da alamıyorlar içeriye. Bugün uçma ümidimi giderek kaybediyorum.” şeklinde konuştu. Öte yansan sis nedeniyle şehir içi trafiğinde de görüş mesafesi düştü. CİHAN

Yorumlar