İzmir'de DSP Konak adayı Hakan Tartan oldu

İzmir'in Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, katıldığı bir televizyon programında, iki dönem milletvekili seçildiği DSP’den Konak Belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de DSP Konak adayı Hakan Tartan oldu

İzmir'in Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, katıldığı bir televizyon programında, iki dönem milletvekili seçildiği DSP’den Konak Belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Bir süre önce CHP'den istifa eden Tartan, “Benim iki yuvam var. Biri Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu CHP, diğeri ise Türkiye’de sosyal demokrasiyi ilk defa iktidara getiren Bülent Ecevit’in DSP’sidir. Ben iki dönem DSP milletvekili olarak İzmir’i temsil etmiştim. DSP’den Konak Belediye başkan adayıyım.” dedi.

Tekrar aday olma sebeplerini de anlatan Başkan Tartan, Türkiye ve CHP’nin yeniden dizayn edildiğini, rant ve mafyanın geleceği karanlığa sürüklediğini, aday olmasının bölünmeyi durdurarak aklıselimde birleştireceğini ifade etti. CHP içinde aklıselim olanların bu durumu algılayacağını, içeride dört beş rant peşinde koşan baronun olduğunu dile getirerek, “CHP’ye küs değilim. 1979’da partinin kurucuları arasındaydım, gençlik kolları başkanıydım, 21 ilçenin kurucusuydum. Peki amaç neydi? Solu birleştirmek ama şimdi bir yalan rüzgarı içinde farklı bir tablo meydana getiriliyor. Başka yere bakarken Atatürk elden gidiyor. Türkiye ve CHP yeniden dizayn ediliyor. Ben İzmirlinin hakkına sahip çıkıyorum. Cumhuriyetle yaşıt, Atatürk’ün kurduğu bir partiyi kullanmak isteyenlere ben pabuç bırakmam.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar