İzmir'de CHP'den iki belediye başkanı daha istifa etti

CHP’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından istifa eden belediye başkanı sayısı dörde çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de CHP'den iki belediye başkanı daha istifa etti

CHP’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından istifa eden belediye başkanı sayısı dörde çıktı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’den sonra bugün iki başkan daha istifa kararı aldı. Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, aday gösterilmeyince istifa etti. Dikili'de ise Osman Özgüven'in yerine oturan Yusuf Altıparmak, Mustafa Tosun'un aday gösterilmesi üzerine ayrılık kararı aldı.

CHP’de geçen hafta uzun tartışmalara sebep olan Kınık krizinde önce eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın aday gösterildiği ifade edilmiş, ardından Kaya’nın tekrar aday gösterildiği dile getirilmişti. Partide milletvekillerini bile karşı karşıya getiren süreç, PM’nin seçime Kaya yerine Çetinkaya ile devam edeceği kararıyla noktalandı. Başkan Süleyman Kaya, bunun üzerine CHP’den istifa etti. Noter aracılığıyla il ve ilçe başkanlığına istifasını gönderen Kaya, tercihini DP’den yana kullandı. DP’den yarın adaylığını açıklayacak olan Kaya, “Eski defteri kapattım. CHP’de yaşadığımız süreci herkes çok iyi biliyor. Kamuoyunun takdirine bırakıp önümüze bakıyoruz. Yeni partide seçime gireceğim. Halkın büyük sevgisine mazhar oldum. Beni sevenleri mahcup etmeyeceğim. Kazanamayacağım yarışa girmem.” dedi.

Belediye Başkanı Özgüven’in yargılandığı süreçte meclis içinden seçilerek koltuğa oturan Başkan Altıparmak da Mustafa Tosun’un aday gösterilmesi üzerine CHP'den istifa etti. Yusuf Altıparmak’ın, DSP’ye geçerek buradan aday olacağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar