İzmir'de bir haftada 717 gözaltı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bir hafta içinde aranan ve değişik suçlara karışan 717 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de bir haftada 717 gözaltı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bir hafta içinde aranan ve değişik suçlara karışan 717 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nün hırsızlık suçlarına yönelik yaptığı çalışmalarda 12 işyeri ve 12 evden hırsızlık, 9 motosiklet hırsızlığı, 2 oto hırsızlığı, 6 otodan hırsızlık ve 7 gasp olayına karışan toplam 96 şüpheli şahıs suçüstü yakalandı. Şüphelilerde 1 çalıntı otomobil, 1 çalıntı kamyonet, 7 çalıntı motosiklet ve 73 bin lira değerinde çalıntı malzeme, ayrıca 6 ruhsatsız silah, 1 ruhsatsız tüfek ve silahlara ait 34 adet fişek ele geçirildi. Güven Timleri Büro Amirliği ekiplerinin operasyonları neticesinde yağma, hırsızlık, resmî belgede sahtecilik ve yaralama suçlarından 11 vakadan toplam 40 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan A.Ç. de yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Ziya Gökalp Bulvarı'nda meydana gelen gasp olayının şüphelsi aranan H.T., kovalamaca sonucunda yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şahsın, geçmiş tarihlerde 2 gasp ve 1 kapkaç olayına karıştığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Narkotik operasyonlarında ise 17 gr. eroin, 544 gr. esrar ve çeşitli narkotik madde, 50 adet uyuşturucu hap ile birlikte toplamda 124 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Kaçak sigara ticaretine yönelik çalışmalar sonucunda ise 8 bin 570 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu operasyona 15 şüpheli şahıs hakkında kanuni işlem başlatıldı.

13-20 Şubat 2014 arası yapılan çalışmalarda da il merkezi genelinde bin 541 araba kontrol edildi, 34 bin 677 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Kontrol edilen kişilerden 412'si çeşitli, 68'i ise hırsızlık suçlarından olmak üzere toplam 480 kişi, arandığı tespit edilerek adli makamlara sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir haftada toplam 717 kişiyi yakalamış oldu. CİHAN

Yorumlar