İzmir’de ‘Berkin Elvan’ protestosuna katılanlara trafik cezası kesilmiş

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan, tedavi gördüğü hastanede uzun süre sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yapılan protestolara katılanlara, trafik cezası kesildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de ‘Berkin Elvan’ protestosuna katılanlara trafik cezası kesilmiş

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan, tedavi gördüğü hastanede uzun süre sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yapılan protestolara katılanlara, trafik cezası kesildiği ortaya çıktı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, protestoya katılan ve TOMA'ların müdahalesinden sonra gözaltına alınan kişilere trafik cezası kesildiği belirtildi.

Protestolar sırasında gözaltına alınan kişilerle ilgili emniyet tarafından işlem yapıldı. Eyleme katılanlara, trafik akışını engelledikleri gerekçesiyle "trafik güvenliğini engellemekten" 356 lira para cezası verildi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, yaptığı açıklamada eyleme katılarak gözaltına alınanlara trafik cezası kesilmesini eleştirdi. Kendisi de eylemlere katılan Yüksel, "Adayın emniyet müdürü ve valisinin talimatıyla TOMA'lardan o gün su sıkıldı. Berkin Elvan yürüyüşünde gözaltına alınan gençlere işlem yapıldı. Trafiği engellemek nedeniyle ceza kestiler. Bu hükümetin valisini, adayın emniyet müdürünü buradan bir kez daha uyarıyorum. Türkiye Cumhuriyeti kalıcıdır. Yarın bunların hesabı sizden sorulur. Yapacaksanız işinizi yapın. Yaya yürüyen çocuklara TOMA'lar ve gazlarla saldırıyorsunuz. Bir de trafik cezası yazma aymazlığına düşmeyin." dedi. CİHAN

Yorumlar