İzmir'de Berkin Elvan Heykeline Saldırı

İzmir'de geçen hafta açılışı yapılan Berkin Elvan Parkı'ndaki Berkin Elvan heykelinin başı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı, yerinden sökülmek istendi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Berkin Elvan Heykeline Saldırı

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen hafta açılışı yapılan Berkin Elvan Parkı'ndaki Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz şahıs veya kişilerce tahrip edildi. Heykelin başı ve yüzü kırıldı, yerinden sökülmek istendi. Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

ANNE VE BABASININ KATILIMIYLA AÇILMIŞTI

1 Mart günü Güzelbahçe'nin Yaka Mahallesi'nde törenle hizmete giren Berkin Elvan Parkı'nın girişinde yer saha bronz kullanılarak hazırlanmış Berkin Elvan heykeli, anası Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan'ın da katıldığı törenle açılmıştı.

BAŞI VE YÜZÜ KIRILMIŞ

Elvan'ın ölüm sene dönümü bulunan bu sabaha karşı kimliği belirsiz şahıs veya kişiler, heykeli, taşla vurarak tahrip etti. Heykelin başı ve yüzü kırıldı, yerinden sökülmek istendi. Hatırlanacağı üzere yolculuk vakaları esnasında Berkin Elvan'ın başına gaz kapsülü gelmiş ve takribî 1 yıllık hayat mücadelesindensonra hayatını kaybetmişti.

POLİS PARMAK İZİ ARADI

Görenleri hüzne boğan olayla ilgili polis tahkikat başlatırken hadise noktayı araştırma ekipleri parmak izi çalışması yaptı.

'LANETLİYORUM, KINIYORUM'

Saldırıyı kınayan Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, 'Bugün ölüm sene dönümünde Berkin Elvan bir daha öldürülmek istendi. Güzelbahçe'de Yaka Mahallesi'nde yaptığımız çocuk parkında ismini koyduğumuz Berkin Elvan Parkı'nda, karanlıktan cesaret alan, IŞİD militanlarıyla eşit düzeyde, onların yaptığını oluşturan vandallar, gecenin karanlığına sığınıp, Berkin Elvan'ı bir defa daha öldürmeye çalıştılar. Sanıyor musunuz ki sizin kayalarınız Berkin Elvan'ı öldürecek? Siz bozacaksınız, biz yapacağız. Söz verdik buranın halkına, Berkin Elvan'ın adı burada yaşayacak. Hiçbir takat bunu engelleyemez. Çünkü o buranın ve Türk milletinin sevgisini kazanmış, Gezi anlayışının temsili olmuş bir çocuk. Berkin Elvan özgürlüğü, çocuk sevgisini ve Atatürkçü anlayışı temsil eden bir çocuk. Bu yapılan hainliktir, ayıptır. Bunu yapanları lanetliyorum, kınıyorum' dedi.

Bu arada polisin geniş çaplı tahkikat başlattığı, alanda bulunan kameraları incelemeye aldığı bildirildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar